Bakan Kurum: Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor

- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Büyük İstanbul Mitingi’nde konuştu. Milyonlarca vatandaşın akın ettiği Atatürk Havalimanı’nda coşkulu kalabalığa seslenen Bakan Kurum, “Biz inanıyoruz ki emaneti kabul eden bu millet 15 Mayıs sabahı Türkiye yüzyılını doğu ile batıyı buluşturan İstanbul’dan yükseltecektir” ifadelerini kullandı.

Türkiye 7 gün sonra seçime gidiyor. Seçim çalışmaları son virajda ivme kazanırken bugün İstanbul’da tarihi bir miting gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen “Büyük İstanbul Mitingi” için şehrin dört bir yanından İstanbullular Atatürk Havalimanı’na akın ediyor. Atatürk Havalimanı’nda saat 16.00’da gerçekleşecek mitingden saatler önce yollara düşen İstanbullu vatandaşlar sabahın erken saatlerinde alanlara giriş yaptı.

BAKAN KURUM BÜYÜK İSTANBUL MİTİNGİ’NDE KONUŞTU

Türkiye'nin büyük seçimi öncesinde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul'un 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum coşkulu kalabalığa seslendi. “Bugün bu meydan 14 Mayıs akşamını müjdeliyor. Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor” diyen Bakan Kurum, “İşte İstanbul semalarında yükselen bu ses; doğru zaman doğru adam Recep Tayyip Erdoğan diyor. Bu gök kubbenin altında milyonlarca kardeşimiz hep birlikte Allah'a hamd ediyoruz. Fethin 569. yılında toprakla buluşturduğumuz fidanların 570. yılında ağaca döndüğünü gösteren Allah'a hamdediyoruz. Yüz yılın mitingine hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

“EV SAHİBİ OLMAYAN TEK KİŞİ KALMAYACAK”

Bakan Kurum, “Bu ülkede ev sahibi olmayan tek kişi kalmayacak, TOKİ’mizle 1 milyon 200 bin toplu konut yaptık mı? 3 milyon 300 bin yuvayı dönüştürüp milletimize sunduk mu? 11 ilimizdeki afet bölgesinde 650 bin ardından İstanbul’da 1.5 milyon yeni yuva kuracağız. Sen bir devsin, yükü ağırdır devin diyen Necip Fazıl’ın emanetidir” ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum: Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor

Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gençler hepiniz birer Türk bayrağısınız diyen Alparslan Türkeş’in emanetidir. Türk dünyasının geleceğinin yegane teminatı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Recep Tayyip Erdoğan bize eli nasırlı babaların, ağzı dualı annelerimizin yavrularımızın emanetidir. Kutlu emanete, kalbimizle, gönlümüzle sahip çıkacak mıyız? Reisin yanında aslanlar gibi duracak mıyız? Onun yoldaşı olacak mıyız? Tarihimize, geleceğimize, liderimize sahip çıkacak mıyız?

“LİYAKATSİZLİK KAYBEDECEK”

Türkiye size emanettir, işte 85 milyon kutlu emaneti almıştır. Biz inanıyoruz ki emaneti kabul eden bu millet 15 Mayıs sabahı Türkiye yüzyılını doğu ile batıyı buluşturan İstanbul’dan yükseltecektir. O gün geldiğinde kıymetli kardeşlerim liyakatsizlik kaybedecek. Türkiye’nin üstüne oyunlar kuranlar kaybedecek, eser siyaseti kazanacak.”

KURUM'DAN ECONOMİST TEPKİSİ

Economist dergi kapağına tepki gösteren Kurum, “İngiliz dergilerinin kapaklarında Hilalimizi kıranlar kaybedecek. Fransız gazeteleri kaybedecek. Sırtını terör örgütlerine dayayanlar kaybedecek. Bu milletin yatırımlarının arkasında yabancı tefeciler değil, sizin emekleriniz var. Bu kutlu yürüyüş, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın vizyonudur” İfadelerini kullandı.

Bizi arayan Maraş'ın, Adıyaman'ın, Hatay'ın yollarında bulur. İzmir'de deprem olur, İzmir Bayraklı'da bulur. Antalya'da, Muğla'da yangınlar olmuştur orada, Trabzon'da sel olmuştur Trabzon'da bulur. Bu millete diz çöktüremeyeceksiniz.

Bakan Kurum: Bu meydan Türkiye Yüzyılı'nı müjdeliyor

“AK PARTİ DESTANINI ANLATIYOR”

Biz bu güzel insanlarla, kardeşlerimizle gurur duyuyoruz. Allah sizden razı olsun. Bugün bir gurur tablosunun içindeyiz. Şu doldurduğunuz meydana bir bakın. Bu mekan hepimize tüm dünyaya 21 yıllık sessiz devrimi, cumhurun destanını, AK Parti destanını anlatıyor. Bir tarafta Ayasofya’nın zincirlerini kıranlar, bir tarafta da Ayasofya camimizi müze yapmak isteyenler var. Ayasofya’nın sesi İstanbul’un yedi tepesinde sonsuza dek yankılanacak. Hiç kimse bu ezan sesini dindiremeyecek.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...