Binali Yıldırım yine güldürdü: Ne oldu hanım, karar veremedin mi?

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım ile Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda oyunu Tuzla'da kullandı. Binali Yıldırım, oyunu kullandıktan sonra kabinden geç çıkan eşi Semiha Yıldırım'a "Ne oldu hanım karar veremedin mi?" diye sordu. Güldüren anlar kameralara yansıdı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda milyonlarca vatandaş sandık başına gidiyor. Okullarda yoğunluk oluşurken, gözler saat 17.00'ye çevrildi. Oy veren isimler arasında yer alan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye'nin ihtiyacının güven, istikrar ve tecrübe olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Yıldırım, oy kullanmak için Tuzla'daki Emlak Konut Cemil Meriç İlkokul ve Ortaokulu'na eşi Semiha Yıldırım ve 5 yaşındaki torunu Erhan Yıldırım ile geldi. Oy kullanacağı 1055 numaralı sandıkta görevli başkan ve müşahitlerle selamlaşan Yıldırım, kimliğini ibraz ettikten sonra kabine geçip oyunu kullandı.

Açılan Sandık% 100Sandık İkonu
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-05-31 17:47:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

"NE OLDU HANIM, KARAR VEREMEDİN Mİ?"

Oyunu torunu ile birlikte kullanan Yıldırım, oyunu kullandıktan sonra 30 saniye kabinden geç çıkan eşi Semiha Yıldırım'a "Ne oldu hanım karar veremedin mi?" diye sordu. O anlar kahkahalara neden oldu.

Sonrasında sandığa oyunu atan Yıldırım, "Hayırlı olsun" temennisinde bulundu.

Binali Yıldırım, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 14 Mayıs Pazar günü yapılan ilk seçimde, Cumhur İttifakı olarak 323 milletvekiliyle Meclis'te çoğunluğu sağladıklarını ama cumhurbaşkanlığında 49,52 oy oranıyla biraz eksikleri kaldığını dile getirdi.

Binali Yıldırım yine güldürdü: Ne oldu hanım, karar veremedin mi?

"GÜVEN, İSTİKRAR, TECRÜBE"

Bugün, salt çoğunluk gerektiği için Cumhurbaşkanı Seçimi'nin tekrarlandığını anımsatan Yıldırım, "Türkiye'nin ihtiyacı olan güvendir, istikrardır, tecrübedir. İnşallah bu seçim sonucu Türkiye Yüzyılı'na emin adımlarla liderimizle Recep Tayyip Erdoğan'la beraber millet olarak girmiş olacağız. Seçimlerin ülkemize, milletimize, insanlığa hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım, açıklamasının ardından okul bahçesindeki vatandaşlarla sohbet ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi. (Kaynak: Anadolu Ajansı)

İKİNCİ TUR ANKARA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İSTANBUL SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İZMİR SONUÇLARI OY ORANLARI

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...