Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Seçim 2023 Haberleri

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda oyunu İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda kullandı. Erdoğan, "Katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan gerçekleşmesini vatandaşlarımdan rica ediyorum" dedi.

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda oyunu kullanmak üzere eşi Emine Erdoğan ile birlikte İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'na geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile diğer ilgililer karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile '3279' numaralı sandığın bulunduğu sınıfın önünde sıraya girdi ve kabine geçerek oyunu kullandı.

Aynı okulda, sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal ve eşi Reyyan Erdoğan da oyunu kullanmıştı.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı

"TÜRK DEMOKRASİ HAYATINDA İLK"

Basın mensuplarına açıklama yapan Erdoğan, Türk demokrasi hayatında ilk defa iki turlu bir seçime şahit olunduğunu söyledi.

Birinci turun 14 Mayıs'ta gerçekleştiğini hatırlatan Erdoğan, "Şimdi ikinci turu da 28 Mayıs'ta gerçekleştirmiş oluyoruz. Tabii şimdi burada partiler yok. Bir metre boyunda bir oy pusulası yok. Sadece iki aday söz konusu ve bu iki adaya halkımız oylarını vereceği için de inanıyorum ki çok seri bir şekilde inşallah bugünkü oylama da bitecektir" dedi.

Açılan Sandık% 100Sandık İkonu
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
RECEP TAYYİP ERDOĞAN
2. Tur
% 52.18
27,580,965
1. Tur
% 49.52
26,086,097
KEMAL KILIÇDAROĞLU
KEMAL KILIÇDAROĞLU
2. Tur
% 47.82
25,300,624
1. Tur
% 44.88
23,873,505
Son güncelleme: 2023-05-31 17:47:02
Veriler: İhlas Haber Ajansı

ERDOĞAN'DAN 'REHAVET' UYARISI

Erdoğan, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: "Ancak tabii Türk demokrasi hayatının cumhurbaşkanlığı seçiminde ilk defa böyle bir oylama şahit olduğumuz bir vaka ve dünya tarihinde böyle yüzde 90'a varan bir katılımla gerçekleşen ülke yok ama Türkiye, yüzde 90'a varan bir katılımla demokratik bir mücadelesini en güzel şekilde verdi. Bugün de bunu inanıyorum ki aynı şekilde gerçekleştirecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Tabii katılımın son ana kadar rehavete ulaşmadan, varmadan gerçekleşmesini de özellikle vatandaşlarımdan rica ediyorum." diye konuştu.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan oyunu kullandı

VATANDAŞLARLA SOHBET ETTİ

Oy kullandığı sınıftan ayrılan Erdoğan, okul çıkışında bahçedeki vatandaşlarla selamlaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine sevgi gösterisinde ve tezahüratta bulunan vatandaşlarla sohbet etmesinin ardından aracına binerek okuldan ayrıldı.

Öte yandan yabancı basın mensupları, Erdoğan'ın oy kullanmasına yoğun ilgi gösterdi. Sabahın erken saatlerinde okula gelen çok sayıda gazeteci canlı yayın yaptı. (Kaynak: İhlas Haber Ajansı - Anadolu Ajansı)

İKİNCİ TUR ANKARA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İSTANBUL SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR İZMİR SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ANTALYA SONUÇLARI OY ORANLARI

İKİNCİ TUR ADANA SONUÇLARI OY ORANLARI

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...