Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan seçim açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan seçim açıklaması

Seçim 2023 Haberleri

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Türkiye güven, istikrar ve kalkınmaya 'evet' diyerek Cumhurbaşkanı'mız ile Türkiye Yüzyılı'nda yükselişe devam arzusunu güçlü bir şekilde ifade etmiştir" dedi.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gitti. Milyonlarca seçmen siyasi tercihini sandığa yansıttı.

Yurt içindeki sandıkların tamamı ve yurt dışındaki sandıkların ise büyük bir kısmı açılıp sayım işlemi tamamlanırken YSK’nın kesin olmayan sonuçlara göre milletvekilliği seçiminde Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu aldı.

Cumhurbaşkanlığında ise Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 5 puana yakın fark attı.

SEÇİM 2. TURA KALDI

Ancak yüzde 50+1 sisteminde seçimi kazanmak için hiçbir aday yeterli oy oranına sahip olamadı. Haliyle seçim 2. tura kaldı.

YSK yaptığı açıklama ile ikinci tur oylamasının kesinleştiğini duyurdu.

FUAT OKTAY’DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'ne ilişkin kısa bir açıklama yaptı. 

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Oktay, "14 Mayıs'ta milletimiz 'Yeter! Söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek geleceğe mührünü vurmuştur. Türkiye, güven, istikrar ve kalkınmaya 'evet' diyerek Cumhurbaşkanı'mız ile Türkiye Yüzyılı'nda yükselişe devam arzusunu güçlü bir şekilde ifade etmiştir. Türkiye'nin parlak geleceği için 'Durmak yok, yola devam.' Teşekkürler Türkiye." Dedi.

 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...