HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçim açıklaması: Erdoğan’ı yeniden başkan yaptıracağız

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HÜDA-PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu’ndan seçim açıklaması: Erdoğan’ı yeniden başkan yaptıracağız

Seçim 2023 Haberleri

Seçime AK Parti listelerinden giren ve 3 vekillik kazanan HÜDA-PAR’dan ilk açıklama geldi. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Cumhurbaşkanı'mızı ikinci turda da olsa yeniden başkan yaptıracağız" dedi.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gitti. Milyonlarca seçmen siyasi tercihini sandığa yansıttı.

Yurt içindeki sandıkların tamamı ve yurt dışındaki sandıkların ise büyük bir kısmı açılıp sayım işlemi tamamlanırken YSK’nın kesin olmayan sonuçlara göre milletvekilliği seçiminde Cumhur İttifakı Meclis çoğunluğunu aldı.

Cumhurbaşkanlığında ise Cumhur İttifakı Adayı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millet İttifakı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 5 puana yakın fark attı.

SEÇİM 2. TURA KALDI

Ancak yüzde 50+1 sisteminde seçimi kazanmak için hiçbir aday yeterli oy oranına sahip olamadı. Haliyle seçim 2. Tura kaldı.

YSK yaptığı açıklama ile ikinci tur oylamasının kesinleştiğini duyurdu.

HÜDA-PAR’DAN AÇIKLAMA

Şimdi tüm Türkiye 28 Mayıs’taki seçimleri merak ederken HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu seçim sonuçlarını değerlendirdi.

Anadolu Ajansı’nın aktardığına göre; Yapıcıoğlu, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yeniden başkan yaptıracağız” ifadelerini kullanarak “Tam bağımsız Türkiye' hedefine daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz." dedi.

Yapıcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin resmi olmayan sonuçlarına göre Cumhur İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu elde ettiğini belirtti.

Seçim sürecinde çalışan tüm teşkilat mensuplarına teşekkür eden Yapıcıoğlu, "İnşallah Cumhurbaşkanı'mızı ikinci turda da olsa yeniden başkan yaptıracağız ve 'tam bağımsız Türkiye' hedefine daha güçlü adımlarla yürüyeceğiz. Teveccüh gösterip bize desteklerini esirgemeyen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Millete hizmet için gayret edeceklerini söyleyen Yapıcıoğlu, oy veren ve vermeyen herkesin vekili olarak hizmet edeceklerini kaydetti.

HÜDAPAR’DAN KİMLER MECLİS’E GİRDİ?

Seçime AK Parti listesinden giren HÜDA PAR'ın dört adayından üçü, resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti listelerinden TBMM'ye girdi.

HÜDA PAR Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu İstanbul'dan, Genel Sekreter Şehzade Demir Gaziantep'ten, Diyarbakır İl Başkanı ve GİK üyesi Faruk Dinç Mersin'den ve Parti Sözcüsü Serkan Ramanlı Batman'dan AK Parti listelerinden milletvekili seçildi.

 

 

 

 

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...