HDP’de kılıçlar çekildi: Pervin Buldan’dan Garo Paylan’a sert sözler

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HDP’de kılıçlar çekildi: Pervin Buldan’dan Garo Paylan’a sert sözler

Seçim 2023 Haberleri

Yeniden aday gösterilmemesine isyan eden HDP’li Garo Paylan’a HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’dan tepki geldi. Buldan, Paylan’a sert sözlerle yüklendi.

Türkiye 14 Mayıs’ta sandığa gidiyor. Cumhurbaşkanı ve TBMM üyelerinin belirleneceği seçime 4 gün gibi bir süre kalırken siyasette tartışmalar günden güne alevleniyor…

Milyonlarca seçmenin heyecanla beklediği seçimler için artık son viraja girilirken partisinden aday gösterilmeyen isimlerin partilerine isyanlarıyla gündeme geliyor.

O isimlerden biri de HDP’li Garo Paylan oldu. Paylan, 2 dönem kuralı nedeniyle HDP tarafından aday gösterilmedi. Paylan, partisine sitem ederek ‘Pozitif ayrımcılık yapılabilirdi’ kırgınlığını dile getirdi.

BULDAN’DAN PAYLAN’A TEPKİ

Paylan’ın sözleri HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın gündemindeydi. Buldan, isim vermeden Paylan’a tepki göstererek, “Bu mücadeleyi anlamamış” ifadelerini kullandı.

Partisinin seçim çalışmaları kapsamında Iğdır’da konuşan Buldan, konuya ilişkin şunları söyledi;

"Bir sözüm de küsenlere, darılanlara ve evinde oturanlara. Bu parti geçmişten beri herkese görev verdi. Bir dönem görev alanlar başka bir dönem görev almayınca küsüyorsa, darılıyorsa, evinde oturuyorsa o zaman bu mücadeleyi anlamamış demektir.

“HİÇ KİMSENİN ZARAR VERMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ”

Hiç kimsenin bu mücadeleye katkı sunmadan zarar vermesine asla müsaade etmeyiz. Onlar da bilsin ki bu onurlu, kıymetli mücadelede olmak herkesi yüceltir. Çünkü bu parti herkese kıymet vermiş, herkesi onurlandırmış, herkese görev vermiştir."

PAYLAN NE DEMİŞTİ?

HDP’nin önümüzdeki seçimlerdeki listelerinde kendine yer bulamayan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, partisindeki iki dönem kuralının esnetilmesi gerektiğini söylemişti. Paylan, "Pozitif ayrımcılık uygulanabilirdi" derken "Ermeni bir milletvekili adayının listelerde yer almamasının 'ciddi bir eksiklik' olduğunu söylemişti.

BU VİDEO DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR...

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...