HDP'li Pervin Buldan 'açık açık söyleyeceğiz' diyerek destekledikleri 'aday' için tarih verdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
HDP'li Pervin Buldan 'açık açık söyleyeceğiz' diyerek destekledikleri 'aday' için tarih verdi

Seçim 2023 Haberleri

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bayramdan sonra yapacakları mitinglerde cumhurbaşkanı adaylarının ismini açık açık söyleyeceklerini belirtti. Daha önce Kemal Kılıçdaroğlu ile dikkat çeken bir görüşme yapan HDP, seçimde cumhurbaşkanlığı için aday çıkarmaktan vazgeçmişti.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde partisinin seçim bürosunun açılışında dikkat çeken açıklamalar yaptı. Buldan, bayramdan sonra yapacakları mitinglerde adaylarının ismini açık açık söyleyeceklerini ifade etti. Buldan, "Gerçi sizler biliyorsunuz..." sözlerini kullanarak da Kılıçdaroğlu'na işaret etti. 

"ADRESİMİZİN NE OLDUĞUNU BİLİYORSUNUZ"

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, seçimi dönüm noktası olarak gördüklerini ifade eden Buldan, "14 Mayıs tarihi bu ülkenin kaderini değiştirecek bir seçim olacak, hem cumhurbaşkanlığı seçimi hem de parlamento seçimi yaşayacağız." diye konuştu.

Buldan,14 Mayıs'ta bir değişim ve dönüşümün, yeni bir başlangıcın seçimi olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"İki oy kullanacağız, biri cumhurbaşkanlığına, diğeri ise parlamento seçimlerine. Cumhurbaşkanlığı seçimleri için adresimizin ne olduğunu biliyorsunuz.Bayramdan sonra yapacağımız mitinglerimizde sizlere cumhurbaşkanının ismini de söyleyeceğiz. Hangi cumhurbaşkanına oy vereceğinizi açık açık ilan edeceğiz, gerçi sizler biliyorsunuz. Hangi cumhurbaşkanına oy vereceğinizi sizler daha iyi biliyorsunuz ama bayramdan sonraki mitinglerimizde size cumhurbaşkanımızın ismini de söyleyeceğiz."

(AA)

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...