HDP listesini Yeşil Sol Parti'den verdi: Öcalan’a af isteyen Sırrı Sakık listede

- Güncelleme:
HDP listesini Yeşil Sol Parti'den verdi: Öcalan’a af isteyen Sırrı Sakık listede

Seçim 2023 Haberleri

Anayasa Mahkemesi’ndeki kapatma davası devam ettiği için seçime Emek ve Özgürlük İttifakı çatısı altındaki Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden (Yeşil Sol Parti) seçime giren HDP’de milletvekili aday listesinde HDP Van Milletvekili Sezai Temelli, Muş 1. Sıradan aday gösterilirken terör örgütü elebaşı Öcalan ve tutuklu PKK’lılara af talebiyle gündeme gelen eski milletvekilleri Sırrı Sakık’ın yanı sıra Sırrı Süreyya Önder de yeniden aday oldu. Sakık Ağrı’dan, Önder ise İstanbul 1. Bölge, birinci sıradan milletvekili adayı gösterildi. 

HABER MERKEZİ ANKARA -  87 seçim çevresi liste hazırlayan HDP, Aksaray’da ise aday çıkarmadı. HDP’nin milletvekili listelerinde, Ankara 2., 3. Bölge, Erzurum, Mersin, İstanbul 1., 2. ve 3. Bölge, İzmir 1. ve 2. Bölge, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin Muğla, Nevşehir Siirt, Tekirdağ ve Karabük’te listelerini eksik olarak verdi. 

HDP, 58 milletvekilinden 16 milletvekiline listelerde yer verirken, 42 vekil listelerde yer bulamadı. Yer bulamayan isimler arasında Garo Paylan, Erol Katırcıoğlu, Filiz Kerestecioğlu, Zeynel Özen, Züleyha Gülüm, Abdullah Koç, Dilan Dirayet Taşdemir ve Ali Kenanoğlu bulunuyor. 

Son olarak DEP’ten milletvekilliği yapan ve 2007’de kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Orhan Doğan’ın kızı Ayşegül Doğan Dağlı ile PKK elebaşı Öcalan’ın avukatlarından Nevroz Uysal Aslan Şırnak’tan aday gösterildi. Ankara 1. Bölge’de birinci sırada ise HDP Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen aday oldu. 

Edirne Cezaevinde tutuklu olan HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın danışmanı Ferhat Kabaiş Adana, eski Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar Diyarbakır, Emek Partisi’nin (EMEP) eski Genel Başkanı Selma Gürman Ankara, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan İstanbul’dan aday yapıldı. 

Gazeteciler Hasan Cemal İstanbul 2. bölge 3. sıradan, Cengiz Çandar ise Diyarbakır’da 3. sıradan aday gösterildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...