Pervin Buldan seçimlerde kimi destekliyor? Pervin Buldan kaç yaşında mesleği ne?

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Pervin Buldan seçimlerde kimi destekliyor? Pervin Buldan kaç yaşında mesleği ne?

Seçim 2023 Haberleri

Türkiye 14 Mayıs’ta sandık başına gitti ve milletvekillerini seçti 28 Mayıs’ta ikinci turda ise Cumhurbaşkanı’nı seçmek için tekrar sandık başına gidecek. İkinci turda hangi ittifaklar Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek en büyük merak konusu oldu. Zafer Partisi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklamasının ardından HDP Eş Başkanı Pervin Buldan açıklamalarda bulundu. Pervin Buldan’ın yaptığı açıklamalardan sonra “Pervin Buldan seçimlerde kimi destekliyor? Pervin Buldan kaç yaşında mesleği ne?” soruları araştırılmaya başlandı. Peki, Pervin Buldan seçimlerde kimi destekliyor? Pervin Buldan kaç yaşında mesleği ne?

14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye sandık başına gitti. 28 Mayıs 2023 tarihinde ise bir kez daha sandık başına gidecek ve Cumhurbaşkanı’nı seçecek. İlk turda birçok parti seçime ittifak yaparak girdi. İttifak yapan partilerin ikinci turda ittifaklarına devam edip etmeyeceği merak konusu oldu. HDP’nin de içinde bulunduğu Emek ve Özgürlük İttifakı genel seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklemişti. Milliyetçileri temsil eden Zafer Partisi’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vermesinden sonra HDP’nin tutumu çok merak edilen konulardan birisi oldu. Arama motorlarında “Pervin Buldan seçimlerde kimi destekliyor? Pervin Buldan kaç yaşında mesleği ne?” soruları araştırılmaya başlandı. İşte haberin detayları…

Pervin Buldan seçimlerde kimi destekliyor? Pervin Buldan kaç yaşında mesleği ne?

PERVİN BULDAN SEÇİMLERDE KİMİ DESTEKLİYOR?

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması ve Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol sonrası YSP ve HDP’nin nasıl bir tavır alacağı merak konusu olmuştu. Konuyla ilgili açıklamayı HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan yaptı. Pervin Buldan yaptığı açıklamada; "14 Mayıs seçimlerinde demokratik değişim ve refah talebi güçlü bir şekilde sahiplenilmiş ve bu talep sandığa da yansımıştır. Erdoğan, bizler açısından asla bir seçenek değildir. Tek seçenek onu ve temsil ettiği iktidarı değiştirmektir." açıklamasını yaptı.

Pervin Buldan seçimlerde kimi destekliyor? Pervin Buldan kaç yaşında mesleği ne?

PERVİN BULDAN KAÇ YAŞINDA MESLEĞİ NE?

Pervin Buldan 6 Kasım 1967 tarihinde Hakkari’de dünyaya geldi. 55 yaşında olan Buldan liseden mezun olduktan sonra Iğdır İl Özel İdaresi'nde memurluk yaptı. 1987 yılında teyzesinin oğlu olan iş adamı Savaş Buldan’la evlendi.

1995 senesinde “Cumartesi Anneleri”ne katılan Buldan 4 yıl boyunca Taksim'de Galatasaray Lisesi önündeki eylemlere katıldı. Bu yıllarda HADEP'te iki dönem Parti Meclisi üyesi oldu.

2007 yılı Türkiye Genel Seçimlerinde Iğdır’dan bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazandı ve Iğdır'ın ilk kadın milletvekili olarak meclise girdi. Daha sonra "Demokratik Toplum Partisi keçen Pervin Buldan bu partide kapatılınca “Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçti.

Düzenleyen:  - Seçim 2023
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...