Fenerbahçe­ Balıkesir maçının hakemi hayat kurtardı!

Fenerbahçe­ Balıkesir maçının hakemi hayat kurtardı!

SPOR Haberleri

F.Bahçe-Balıkesirspor maçının 6.hakemi Özkan Çeliker, Denizli'de görev aldığı maçta nefessiz kalan futbolcuyu yeniden hayata döndürdü.

Denizli Bölgesi Süperlig hakemi Dr. Özkan Çeliker, 19 yaşındaki Sökesporlu futbolcu Olcay Altınhan'ın hayatını kurtardı. Cumartesi günü Fenerbahçe­ Balıkesirspor maçında 6. hakem olarak görev yapan PAÜ Beyin Cerrahi Anabilim Dalı ekibinden Dr. Özkan Çeliker, Pazar günü antrenman amaçlı Denizli'de maç aldı.

Denizli'de oynanan U19 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe maçlarından Kuşadasıspor – Sökespor maçını yöneten Çeliker, maçın 90. dakikasında talihsiz bir olaya tanık oldu. Kuşadasıspor'un 1­0 önde götürdüğü maçın son bölümünde kafa topu mücadelesinde yerde kalan 19 yaşındaki Sökesporlu Olcay Altınhan, çarpışma sonucu yerden kalkamadı.

Durumun ciddiyetini hemen fark eden hakem Özkan Çeliker futbolcuya ilk müdahaleyi saha içinde kendisi yaptı. Yaklaşık üç dakika boyunca bilinci kapalı olarak yerde yatan futbolcu Olcay'ın dilini yuttuğunu fark eden hakem Çeliker, hava giriş yolunu yeniden açarak oyuncunun kendine gelmesini sağladı. Müdahalede gecikilmesi durumunda futbolcunun hayatını kaybetme riski olduğu belirtilirken, maçı bu pozisyondan sonra bitiren hakem Çeliker, Sökesporlu yöneticilere futbolcuyu hastaneye götürmeleri tavsiyesinde bulundu. Futbolcu Olcay Altınhan'ın yapılan kontrolünde durumunun iyi olduğu gözlendi.

Fenerbahçe­ Balıkesir maçının hakemi hayat kurtardı!

Bu yıl uzmanlık almayı bekleyen Dr. Özkan Çeliker'in kariyerinde benzer bir olay yıllar önce de yaşanmıştı. Sakız yutan futbolcuya saha içinde müdahale ederek tekrar nefes almasını sağlayan Çeliker bu olay ile sahalarda ikinci kez hayat kurtarmış oldu. Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu olayın ardından hakem Çehliker'e yönelik kutlama mesajı yayınladı, özverisi ve dikkati için teşekkür etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...