Rıdvan Dilmen şampiyonluk için hafta verdi

Rıdvan Dilmen şampiyonluk için hafta verdi

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından şampiyonluk yarışı hakkında bomba bir tahminde bulundu.

Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 2-0 mağlup ettiği maçın ardından çarpıcı tespitlerde bulundu. Galatasaray'ın istediğini aldığını söyleyen Dilmen biraz zorladığı zaman Sarı kırmızılı takımın sonuca giden bir futdbolu oynadığını kaydetti.

İşte Dilmen'in tespitleri...

TAHAMMÜLÜ YOKTU
Bu hafta her gün lider değişti. Bu uzun süredir böyle devam ediyor. Galatasaray'ın beraberliğe tahammülü yoktu. Şampiyonluğa oynayan 3 takım da her kazandığı maçın ardından fikstüre bakıp şampiyon olabilirim diyor.

İBRE, GALATASARAY'DA
Galatasaray, Torku Konyaspor karşısında favori olarak sahaya çıkacak. 45, 50 bin seyirci de gelir. Fenerbahçe'nin çok sıkıntılı 10 günü başlayacak. Fenerbahçe, Sivas deplasmanında mutlak kazanması gerekiyor. Yüzdeler gün gün değişiyor. Şimdi yüzdeler, hafif de olsa Galatasaray'ın lehinde.

GOLLERİ ATTI, BİTİRDİ
Galatasaray, 20 ile 45. dakikalar arasında çok iyi oynayıp skoru da 2-0'a getirdi. Bu zaten Galatasaray'ın istediği bir skordu. Ondan sonra rölantiye aldılar ve sürekli pas oyunu oynadılar.

MONDRAGON'DAN DAHA GÜVENLİ
Muslera, ligin en güvenli kalecisi. Kalede sanki 3 kişi birden duruyor gibi. Çok mu önemli top çıkardı? Hayır ama kalesinde çok güven veriyor. Savunma oyuncuları müthiş güven duyuyor. Mondragon bile bu kadar güvenilir değildi.

KULÜPTE KAOS VARDI
Hamza Hamzaoğlu'nun yaptığı iş az iş değil. Geldiği dönemde de çok iyi bir dönemde değildi takım. Kaos vardı. Ekonomik sıkıntılara rağmen takım çok iyi gidiyor. Galatasaray'ın kültüründe var bu. Şampiyonluğa oynayınca oyuncular ekonomik sıkıntıları bir kenara itebiliyor.

FİKSTÜR AVANTAJI YOK
Fenerbahçeliler, ligin devre arasında kendilerini avantajlı görüyordu. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor ile sahasında oynadı ama o maçlardan 10 puan çıkarmasına rağmen hala 3. sırada.

SOKAK KEDİSİ GİBİ
Ben gol arayan futbolcuyu severim. Burak, geçen hafta bana değil ama belki insanlara saç baş yoldurttu gol kaçırdı diye. Ama gol atmayı aramıştı. Bugün de aradı ve 2 tane attı. Burak sokak kedisi gibi denirya. Rızkını sonuna kadar arıyor. Arayan oyuncular istikrarını korur. Burak, Türk futbolunun son 4,5 yılına ambargo koydu.

SADECE BRUMA
Yönetim, belki zorunlukuktan Hamza Hoca'yı takımın başına getirdi ama çok doğru bir karar oldu. Hamza Hoca geldikten sonra oyuncuların bireysel performansları da çok fazla arttı. Sadece Bruma'nın performansı artmadı. Hoca, çok da çaba gösteriyor ama olacak gibi de durmuyor.

ÖN ELEMEYİ GEÇEMEZLER
Galatasaray'ı ben 90 dakika çok iyi oynadığı bir oyununu görmedim. Oyunların bazı bölümlerinde iyi oynuyor ama oynadıkları belli bölümlerde müthiş etkili oynadılar. Bunu 90 dakikaya yayacak kapasitede bir takım değil. Bunu da maçın belli bölümlerinde sahaya yansıtıp sonuca gidebiliyorlar. Bu da ligimiz için yeterli. 3 takımımız Şampiyonlar Ligi ön elemesinde bu kadrolarıyla tokatlanır gelirler.

İSTANBUL'DA DAHA BAŞKA
Sneijder, kendi stadında, kendi taraftarı önünde daha iyi oynuyor. Sneijder, ciddi bir silah. Sneijder, sahada yok dersin, bir anda skoru değiştirebilir. Sneijder, kapasitesinin üstüne İstanbul'da daha çok çıkıyor.

SELÇUK'A GÜVEN GELDİ
Selçuk, iyi bir sezon geçiriyor. Geçen sezon sıkıntılı bir dönem geçirmişti. Antrenörlerden etkilenebiliyor. Mesela Abdullah Avcı, Milli Takım'da neden oynatmıyor diye ben de eleştirmiştim ama Selçuk'un o halini ben de görsem belki ben de kızabilirim. Selçuk, hassas bir oyuncu. Özellikle yabancı antrenörlerle güvenini kaybetti. Şenol Güneş, Fatih Terim ve şimdi Hamza Hamzaoğlu, Selçuk'a büyük güven veriyor.

75 PUAN ALAN ŞAMPİYON OLUR
Ben 75 puanın geçilemeyeceğini düşünüyordum ama bu tabloya bakınca sanki geçilecek gibi duruyor. Fenerbahçe'nin bu yarışta olması için olmazsa olmazı Sivasspor maçı. Sanki ikili averaja da kalacak gibi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...