Vücuttaki zehiri atarak anneliğe hazırlanın

Vücuttaki zehiri atarak anneliğe hazırlanın

SPOR Haberleri

Karaciğer ve yağ dokularında biriken toksinleri vücuttan uzaklaştırmak, gebe kalma ihtimalini artırıyor...

Ağır metal maruziyeti, kullanılan ilaçlar, sigara ve nbsp;böcek öldürücüler gibi günlük hayatımızda çok sık karşılaştığımız maddelerin vücutta toksik etkiye sebep olabileceğini söyleyen Üreme Sağlığı Uzmanı Dr. Hakan Özörnek, anne olmayı kolaylaştırmak için 3 aylık bir "arınma programı" uygulanması gerektiğini ifade etti. Şehir hayatında maruz kaldığımız zehirlerin yağ dokusu ve karaciğer başta olmak üzere rahimde, yumurtalıklarda ve bağırsaklarda biriktiğini hatırlatan Dr. Özörnek, beslenme alışkanlıklarını değiştirerek ve bazı besinleri kür halinde tüketerek bu maddelerin vücuttan atılabileceğini söyledi. Dr. Özörnek, toksinlerin en çok sevdiği dokuların yağ dokusu ve karaciğer olduğunu belirterek, "Vücuttaki yağ dokusunu azaltmakla yani kilo vermekle bu toksinlerin toplanma yerini azaltmış oluruz. Öte yandan karaciğerin kandaki tüm toksik maddeleri süzen bir organ olması sebebiyle karaciğerin de toksinlerden arınması önemlidir " dedi. nbsp;
YUMURTA?KALİTESİ?ARTIYOR
Gebelik öncesi detoks programı uygulayarak yumurta kalitesini ve gebelik oranlarını artırmanın mümkün olduğunu ifade eden Dr. Özörnek, kadınlarda yumurta yapım aşamasının 3 ay önce başladığını belirterek, detoks programının da 3 aylık olması gerektiğini savundu.
Dr. Hakan Özörnek sağlıklı yumurtaya sahip olmak için yapılması gerekenleri şöyle sıraladı:
"Arı sütü, Maça kökü, brokoli, böğürtlen, koyu yeşil yapraklı bitkiler, somon balığı, kabak çekirdeği, zerdeçal, susam, tarçın Clinotilolite (Zeolit türevi, ağır metalleri bağlar) kürleri yapılmasını öneriyoruz. Bununla birlikte anne adayı sigara, kafein, rafine şeker, yağ oranı azaltılmış diyet ürünleri, soda, işlenmiş, dondurulmuş ve raf ömrü uzun gıdalardan uzak durmalıdır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...