Parasızlıktan dünya kupasına gidemiyor

/ Kaynak: İHA
Parasızlıktan dünya kupasına gidemiyor

SPOR Haberleri  / İHA

63 yaşındaki judocu Mustafa Balcı, maddi imkansızlıktan dolayı Hollanda'da yapılacak olan Dünya Şampiyonasına katılamayacağını söyledi.

Canik Belediyesi'nde işçi olarak çalışırken, 18 yıl önce emekli olan 2 çocuk babası ve 3 torun sahibi Mustafa Balcı, spor yaptığı 50 yıllık sürede Türkiye ve Avrupa'da gerçekleştirilen müsabakalarda Türkiye'yi temsil edip dereceler kazandı. Son olarak Macaristan'da yapılan ve yaklaşık 15 ülkeden yarışmacıların katıldığı Veteranlar Judo Avrupa Şampiyonası'na sponsor ve kulübünün imkanları olmadığı için emekli maaşıyla giden Balcı, Avrupa 2.'si olarak geri döndü. Balcı, imkanlar olmadığından dolayı 21-25 Eylül 2015 tarihinde Hollanda'nın Amsterdam şehrinde yapılacak olan Veteranlar Dünya Şampiyonası'na katılamayacağını açıkladı.


"İMKANSIZLIKTAN DOLAYI TURNUVAYA KATILAMIYORUM"
Judo Federasyonu'ndan gerekli desteği göremediğini belirten Mustafa Balcı, "Hollanda'da yapılacak olan dünya şampiyonasına maddi imkansızlardan dolayı katılamıyorum. Bu zamana kadarki maçlara hep kendi imkanlarımla gittim. Ama bu turnuvaya da imkansızlıktan dolayı artık gidemiyorum. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Vekili Ömer Altunsoy, Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal Samsunlu, ben de Samsunluyum ama imkansızlıktan dolayı turnuvaya gidemiyorum" dedi.


"YEMEKLERİMİZİ KONSERVELERDE TÜRKİYE'DEN GÖTÜRÜP ORADA YİYORUZ"
Yaptıkları spor ile gençlere örnek olduğunu ifade eden Balcı, "Bu maçlara Avrupalı Veteranlar federasyonlarının imkanlarıyla gidiyor, biz niye gidemiyoruz? Turnuvalarda derece yaptıktan sonra göklere ay-yıldızlı bayrağımızı çektiğimizde gurur duyuyoruz. Bizlerin turnuvadaki masrafları 3 bin 500 TL ile 5 bin TL arasında oluyor. Biz hep kendi imkanlarımız ile gittiğimizden dolayı yemeklerimizi konservelerde Türkiye'den götürüp orada yiyoruz" diye konuştu. nbsp;

SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...