HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Türkiye'nin Letonya kabusu

Kaynak:
Türkiye'nin Letonya kabusu
Letonya Türkiye, Haber

SPOR Haberleri  / 

Letonya, Türkiye ile oynadığı dördüncü maçtan da mağlubiyet almadan ayrıldı.

Türkiye, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 7. maçında Letonya ile 1-1 berabere kalarak büyük bir fırsatı tepti. Bu sonuçla milliler, rakibini ile oynadığı dördüncü resmi maçtan da galibiyetle ayrılamamış oldu.
Daha önceki 3 resmi maçtan birini yitiren, ikisinde berabere kalan milliler, 4. randevuda da bir puana razı oldu. Elemelerde 13 Ekim 2014'te Riga'da yapılan maç da 1-1 sonuçlanmıştı.
BARAJ MAÇINDA ELEMİŞTİ
Türkiye Letonya ile ilk kez 2004 Avrupa Şampiyonası Elemeleri play-off baraj maçlarında karşı karşıya geldi. 15 Kasım 2003 tarihinde Riga'da yapılan karşılaşmayı 1-0 kazanan Letonya, 19 Kasım 2003'te İstanbul'da, BJK İnönü Stadı'nda yapılan rövanş maçında da yenilmedi.
İlhan Mansız ve Hakan Şükür'ün golleriyle 2-0 öne geçen Türkiye, üstünlüğünü koruyamadı ve mücadele 2-2 berabere bitti. Eşleşmede kesin favori gösterilen Türkiye, final biletini sürpriz biçimde Letonya'ya kaptırdı.
Öte yandan iki ülke milli takımları arasında yapılan iki özel maçtan ise birini Türkiye kazandı, biri de berabere sonuçlandı. Türkiye ayrıca, 22 Haziran 1924'te yapılan ve 3-1 kazandığı özel maçtan bu yana Letonya'yı 91 yıldır yenemiyor.

SPOR
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...