Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

A Milli Takım'a play off için bir galibiyet bir beraberlik yetecek

A Milli Takım'a play off için bir galibiyet bir beraberlik yetecek

SPOR Haberleri

İkili averajı Hollanda'dan iyi olan Türkiye EURO 2016 yolunda büyük bir avantaj yakaladı

Hollanda'dan deplasmandaki ilk maçın uzatma dakikalarında Sneijder'in ayağından yediğimiz gol ve kaçan iki puan bizi kahretmişti. Fakat dünkü mükemmel skorla birlikte ilk maçtan çıkardığımız bir puan elimizi çok rahatlattı. İkili averajda (1-1, 3-0) Hollanda'yı geçtik. Grupta Çek Cumhuriyeti ve İzlanda artık finalleri garantiledi. Şimdi 3.'lük yarışında tek rakibimiz Hollanda. Türkiye Portakalların iki puan önünde son iki maça giriyor. A Milli Takım 10 Ekim'de Çek Cumhuriyeti deplasmanına çıkacak, 13 Ekim'de son grup maçını iç sahada İzlanda'yla yapacak. Hollanda ise Kazakistan ile deplasmanda, Çek Cumhuriyeti ile evinde karşı karşıya gelecek. Eğer Hollanda Kazakistan deplasmanında puan kaybederse işimiz son maçlara da kalmayabilir. EURO 2016 finallerine 9 grubun ilk iki takımı ile en iyi 3. ekip direkt katılıyor. 8 grubun 3.'leri play-off maçlarında karşılaşıyor ve 4 takım daha finallerin yolunu tutuyor.  

İşte muhtemel rakipler

Diğer gruplarda da takımlar arasında ilk iki, olmazsa bile 3.'lük savaşı sürüyor. Çoğu gruplarda takımlar birbirlerine yakın puan durumlarında. Dolayısıyla bu gruplarda bir takım maçlarını lider de bitirebilir, 3. de bitirebilir. Grubunu 3. bitiren takımlar play-off'a kalırsak Türkiye'nin muhtemel rakibi olacak. Buna göre B grubunda İsrail, Güney Kıbrıs, Bosna Hersek, C grubunda İspanya, Slovakya, Ukrayna, D grubunda Almanya, Polonya, İrlanda ve İskoçya, E grubunda Estonya, Slovenya, F grubunda Kuzey İrlanda, Romanya, Macaristan, G grubunda İsveç, Rusya, Karadağ, H grubunda İtalya, Norveç, Hırvatistan, I grubunda Portekiz, Danimarka, Arnavutluk ekiplerinden biri rakip adaylarımız arasında.

Kaybetmeyi 1 dakika bile düşünmedik

Hollanda karşısında alınan 3-0'lık galibiyette perdeyi açan golü atan Oğuzhan Özyakup çok mutluydu. Milli futbolcu, “Konya halkına çok teşekkür etmek istiyorum. Çok güzel bir atmosfer var. Bu galibiyette katkısı olan herkese teşekkür ederim. 1 dakika bile kaybetmek aklımıza gelmedi. Her dakika çok mükemmel bir savaş vardı. İlk golüm doğduğum ülkeye karşı nasip oldu. Umarım diğer maçta da başarılı devam ederiz” şeklinde konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...