ABD Açık'ta favoriler emin adımlarla ilerliyor

/ Kaynak: AA
ABD Açık'ta favoriler emin adımlarla ilerliyor

SPOR Haberleri  / AA

Tek erkeklerde Djokovic ve Cilic, tek kadınlarda Serena ve Vinci gibi favori tenisçiler yarı finale kaldı.

Sezonun son grand slam tenis turnuvası ABD Açık'ın 9.  gününde tek erkekler ve kadınlarda favori tenisçiler yollarına fire vermeden  devam etti. 
ABD'nin New York kentinde düzenlenen ve 13 Eylül'e kadar devam edecek  turnuvanın 9. gününde 4 çeyrek final maçı oynandı. Tek erkeklerde dünyanın 1 numarası Sırp Novak Djokovic, 18 numaralı  seri başı İspanyol Feliciano Lopez'i 6-1, 3-6, 6-3 ve 7-6 sona eren setlerle 3-1  mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı. 
Son şampiyon Hırvat Marin Cilic, 19 numaralı seri başı Fransız rakibi  Jo-Wilfried Tsonga'yı 6-4, 6-4, 3-6, 6-7 ve 6-4'lük setlerle 3-2 yenerek yarı  finalde Djokovic ile eşleşti.


Tek kadınlar  
Tek kadınlarda, son 3 yılın şampiyonu dünya 1 numarası ABD'li Serena  Williams, ablası 23 numaralı seri başı Venus'ü 6-2, 1-6 ve 6-3 sona eren üç setin  ardından 2-1 yenerek yarı final oynamaya hak kazandı. 
İtalyan Roberta Vinci ise Fransız Kristina Mladenovic'i 6-3, 5-7 ve  6-4'lük setlerle 2-1 mağlup ederek yarı finalde Serena Williams'ın rakibi oldu. 
Onuncu günün programı 
ABD Açık'ın 10. gününde, tek erkeklerde ve tek kadınlarda çeyrek final  maçları yapılacak. Erkeklerde dünyanın 2 numarası İsviçreli Roger Federer ile Fransız 12  numaralı seri başı Richard Gasquet, dünya 5 numarası İsviçreli Stanislas Wawrinka  ile 15 numaralı seri başı Güney Afrikalı Kevin Anderson karşılaşacak. 
Kadınlarda dünya 2 numarası Rumen Simona Halep, 20 numaralı seri başı  Belaruslu Victoria Azarenka, 5 numaralı seri başı Çek Petra Kvitova ise İtalyan  Flavia Pennetta önünde çeyrek finale çıkma mücadelesi verecek. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...