Mehmet Özdilek: "Beşiktaş ile yüzümüz güldü"

Mehmet Özdilek: "Beşiktaş ile yüzümüz güldü"

SPOR Haberleri

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, "Futbol bu, her şeye hazırlıklıyız ama galip gelecek güçteyiz" dedi.

Kırmızı- siyahlı ekipte teknik direktör Özdilek, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde haftalık basın toplantısı düzenledi. Özdilek, toplantıda Bursaspor mağlubiyeti ve pazartesi günü oynanacak Beşiktaş maçı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
 
Kolay ve fazla gol yediklerini vurgulayan Özdilek, hafta için yaptıkları antrenmanlarda bunun üzerine yoğunlaştıklarını kaydetti. Bursaspor maçında da hataların devam ettiğine dikkat çeken Özdilek, hakem ile ilgili de değerlendirmede bulunarak, "Kırılma noktasına baktığımız zaman, hatalı penaltı kararı karşımıza çıkıyor. Maç sonu çok dillendirmedim ama akşam tüm yorumcular ve kamuoyu penaltı olmadığı konusunda hem fikirdi" ifadesini kullandı.
 
"BASİT GOL YEMEMELİYİZ"
Ne olursa olsun basit gol yememeleri gerektiğini söyleyen Özdilek, Bursaspor maçında yapılan hatalara Beşiktaş maçında uzak durmaları gerektiğini vurguladı. Özdilek, Stancu'nun takıma döndüğünün müjdesini vererek, Landel ve Halil İbrahim dışında şu anda herhangi bir eksiklerinin bulunmadığını da açıkladı.
 
Beşiktaş maçı ile ilgili ise Özdilek, ligin en iyi takımına karşı oynayacaklarını vurgulayarak "Kazanmak adına ne lazımsa sahada biz onu yapacağız. Hep söylüyorum bunu. Oynadığı oyundan keyif alan, taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan bir takım olacağız. Bursaspor karşısında bunu yaptık, Beşiktaş maçında bunun üzerine koyacağız" şeklinde konuştu.
 
Özdilek, rakiplerini iyi analiz ettiklerini ifade ederek hafta içi yaptıkları antrenmanlarda bu analizler kapsamında çalışmalar yaptıklarını söyledi.
 
"OYUNCULARIMA GÜVENİM TAM"
Oyuncularına güveninin tam olduğunu vurgulayan Özdilek, "Her takıma aynı ciddiyetle yaklaşacağız. Beşiktaş ya da farklı bir takım mühim değil. Aynı ciddiyetle sahaya çıkacağız ve sahadan istediğimiz sonucu alarak ayrılacağız" diye konuştu.
 
Gazetecilerin, 'Beşiktaş maçının kaybedilmesi halinde Gençlerbirliği sıkıntılı bir sürece girebilir mi?' sorusu üzerine ise Özdilek, "4 hafta oynanmış, 3 mağlubiyet var. Bu yüksek bir rakam. İki deplasman ve bir iç saha maçında da 3 gol yemiş bir takımız. Değiştirmemiz lazım bunu ama değişimler kolay olmuyor. Bunu zamanla çözeceğiz. Süreç zorlu mu, evet çok zorlu bir süreç. Ama telaşa gerek yok. Lig uzun bir maraton ve biz karamsarlığa kapılmayacağız, oyuncularımıza ve taraftarımıza güveniyoruz. Bu zorlu süreçten takımımızı el birliğiyle yukarıya taşıyacağız. Bursa'da kaybettik ama bir güven kazandık. İyi futbolumuz futbolculara güven olarak döndü. Beşiktaş maçının bu nedenle Bursaspor maçından sonra olması bizim için avantaj. Ligin en iyi takımına karşı oynayacağız ve biz korkmuyoruz" diye karşılık verdi.
 
"14 YABANCI HAKKININ SAĞLIKLI KULLANILMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM"
Bireysel hataları minimuma indirmeleri durumunda Beşiktaş'ı yenebileceklerini söyleyen Özdilek, "Futbol bu, her şeye hazırlıklıyız ama galip gelecek güçteyiz" değerlendirmesini yaptı.
 
Ankara'da oynanan maçlarda favorinin her zaman kendileri olduğunu vurgulayan Özdilek, Avrupa kupalarında Türk takımlarının aldıkları sonuçlarla ile ise şu açıklamayı yaptı:
 
"Avrupa'da bir nebze Beşiktaş ile yüzümüz güldü. O kulvar çok farklı bir kulvar, iyi değerlendirmek lazım ama ben farklı bir pencereden bakıyorum. Bu sene TFF'nin bir yabancı statüsü var. 14 yabancı oynatabilirsin diyor ama bakıyoruz kulübede 5-6 yabancı oyuncu oturuyor. Bu sağlıklı mı değil mi bilmiyorum. Ama bugün itibariyle bu benim işim değil. Bu 14 yabancı hakkının sağlıklı kullanılmadığını düşünüyorum." 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...