Cüneyt Çakır'a ceza yolda

Cüneyt Çakır'a ceza yolda

SPOR Haberleri

Trabzonspor-Galatasaray maçını yöneten Cüneyt Çakır, gözlemcisi Metin Tokat'tan 'iyi, beklenen performans' anlamına gelen 8.3 puan aldı.

Ancak, Çakır'ın Galatasaraylı Denayer'in pozisyonuna penaltı vermemesini 'bariz hata' olarak değerlendiren MHK, bu notu 7.9 olarak belirledi. Şimdi hem Cüneyt Çakır hem de gözlemcisi Metin Tokat cezalandırılacak. Türkiye'nin 1 numaralı hakemi Cüneyt Çakır'ın yönettiği karşılaşma, 1-0 sarı kırmızılıların galibiyetiyle sonuçlanırken, maçta yaşanan tartışmalı pozisyonlar, skorun da önüne geçti.


Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, pazartesi sabahı Türkiye Futbol Federasyonu'nun Riva'daki tesislerine gidip Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Kuddusi Müftüoğlu'na Cüneyt Çakır'ı şikayet etti. 


Medyada 'TFF'ye baskın' olarak değerlendirilen bu sürpriz ziyaretin ardından 2. bomba Cüneyt Çakır'a verilen performans notunda patladı.


METİN TOKAT 8.3 VERDİ AMA...


Karşılaşmanın gözlemciliğini yapan Metin Tokat, Çakır'a 'iyi, beklenen peformans' anlamına gelen 8.3 not verdi. Ancak MHK yetkilileri aynı kanaatte değildi. Yapılan değerlendirme sonucunda Cüneyt Çakır'ın gerçek notunun 7.9 olduğu görüşüne varıldı. 7.9'un karşılığı ise 'bariz önemli bir hata yaptı' anlamına geliyor. 


DENAYER'İN POZİSYONU NOT DÜŞÜRDÜ


Cüneyt Çakır'ın puanını düşüren o 'bariz önemli hata' ise, 60. dakikada yaşanan penaltı pozisyonu. Bu dakikada, Trabzonsporlu Erkan Zengin'in Galatasaray ceza alanındaki şutunda top Jason Denayer'in eline çarpmış, hakem Cüneyt Çakır 'devam' kararı vermişti. 


15 GÜN DİNLENDİRİLMELERİ BEKLENİYOR


Verilmeyen penaltı puan düşürmekle kalmadı; hem Cüneyt Çakır'ı hem de Metin Tokat'ı yaktı. MHK, ikisini de ceza verecek. Cüneyt Çakır ve Metin Tokat'ın 15 gün süreyle dinlendirilmeleri bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...