Selçuk Çebi, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül çok iddialı

Selçuk Çebi, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül çok iddialı

SPOR Haberleri

aDünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan güreşçilerimiz olimpiyatlarda da aynı başarıyı tekrarlamak istiyor

ABD'de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya Selçuk Çebi, Rıza Kayaalp ve Taha Akgül, 2016 Rio Olimpiyatları'nda da kürsünün zirvesinde yer almayı hedefliyor. Güreşte 18 yıl aradan sonra gelen büyük başarının mimarlarından Selçuk, “Almış olduğumuz tüm madalyaları şehit ailelerine armağan ediyoruz. İnşallah, bu başarılarla şehit ailelerinin gönüllerini bir nebze olsun ferahlatmışızdır” dedi. Rio'da 75 kiloda güreşmeyi düşündüklerini anlatan Selçuk Çebi, “Dünya Şampiyonası'nda 18 yıl aradan sonra takım halinde üç altın madalya kazandık. Rio'da da aynı başarıyı tekrarlamalıyız” dedi.
Zor günlerden geçiyoruz
Üst üste ikinci kez dünya şampiyonu olarak önemli bir başarıya imza atan Taha Akgül ise Türkiye'nin zor günlerden geçtiğine işaret etti. Milli güreşçi, Dünya Şampiyonası sırasında aldıkları şehit haberlerinin kendilerini çok üzdüğünün altını çizerek, kürsüde “asker selamı” ile şehitleri andıklarını hatırlattı. Son üç Avrupa Şampiyonası'nda da birincilik kürsüsünü rakiplerine kaptırmayan Taha, “Askerlerimiz rahat uyuyalım diye bizi savunuyorlar. Biz de minderde bayrak mücadelesi vererek ülkemize hizmet ediyoruz. Koleksiyonumda sadece olimpiyat madalyası eksik. Hedefim, bunu tamamlamak” diye konuştu.
Öz güvenim arttı
Grekoromen stil 130 kiloda dünya şampiyonu olan 26 yaşındaki Rıza Kayaalp Rio Olimpiyatları hazırlık kamplarının kasım ayında başlayacağının bilgisini vererek, “İlk olarak henüz olimpiyat vizesi almayan sporcular için bir çalışma yapılacak “ ifadelerini kullandı.  Kayaalp, Dünya Şampiyonası finalinde Kübalı güreşçi Mijain Lopez Nunez'den rövanşı aldığına dikkati çekerek “Dünya Şampiyonası finalinde Kübalı Lopez'i 'basa basa' yendikten sonra öz güvenim daha da arttı. Artık milletimize olimpiyat şampiyonluğunu armağan etmek istiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...