Galatasaray, İzzet Türkyılmaz'ı kadrosuna kattı

Galatasaray, İzzet Türkyılmaz'ı kadrosuna kattı

SPOR Haberleri

Galatasaray Odeabank, daha önce Banvit ve Fenerbahçe Ülker'de de forma giyen milli basketbolcu İzzet Türkyılmaz'ı kadrosuna kattı.

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray Odeabank, milli oyuncu İzzet Türkyılmaz'ı transfer etti. Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, 25 yaşındaki oyuncuyla anlaşmaya varıldığı bildirildi.


Türkiye'de Banvit ve Fenerbahçe Ülker'de forma giyen İzzet Türkyılmaz, geçen sezon Fransa'nın Le Mans takımına transfer olmuştu. Sezon ortasında Le Mans'tan ayrılan İzzet Türkyılmaz, daha sonra Hırvat ekibi Sibernik'te görev yaptı.


İZZET TÜRKYILMAZ KİMDİR?


Banvit altyapısında yetişen İzzet Türkyılmaz, A Takım macerasını ilk olarak 2010-2011 sezonunda yaşadı. Aynı sezon Genç Banvitliler'de o zamanki adıyla TB2L'de de forma giyen İzzet Türkyılmaz takımının bir üst lige yükselmesinde önemli pay sahibi olan isimlerden bir tanesiydi.


Bir sonraki sezondan itibaren Banvit kadrosunda yer alan İzzet Türkyılmaz, Bandırma temsilcisinin lig finali oynamasında da önemli katkıda bulundu.


2013-2014 sezonunu Fenerbahçe Ülker'de geçiren 25 yaşındaki forvet geçtiğimiz sezon Fransa'nın Le Mans takımına dahil oldu ve sezon ortasında Hırvat ekibi Sibernik'te forma giydi.


2012 NBA Draftı'nda 50. Sıradan seçilen ve 2013 TBL All-Star smaç yarışması şampiyonluğu da bulunan İzzet Türkyılmaz, 2011 Eurobasket'te Türkiye Milli Takımı kadrosunda da kendine yer buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...