Dilmen, 'Denayer Galatasaray'da kalmaz'

Dilmen, 'Denayer Galatasaray'da kalmaz'

SPOR Haberleri

Rıdvan Dilmen, %100 Futbol Programı'nda Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da Gaziantepspor'u 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen, Galatasaray'ın Türk Telekom Arena'da 1-0 geriye düşmesine rağmen Gaziantepspor'u 2-1 yendiği maçı değerlendirdi.
 
Sarı-kırmızılı ekibin oynadığı oyunun taraftarı tatmin etmediğini vurgulayan Rıdvan Dilmen, "Şu 2 maçta kazanılan 6 puan, biraz nefeslendirecektir Hamza hocayı. Geçen hafta Trabzon'da son 20 dakikada oynanan iyi oyun galibiyeti getirdi. Bugün de Galatasaray'ın oyunu taraftarı memnun etmedi. Ancak hem Trabzon'da hem de Gaziantepspor maçında oyuncular çok istedi. Fakat hocanın gerginliği ve bulundukları baskı ortamı, takıma da yansımış bu. Olmazsa olmaz olarak gördükleri bir maçtı bu" dedi.
 
2-1 kazanılan Gaziantepspor maçında Galatasaray'ın savunma dörtlüsünün maçı kazandırdığını ifade eden Dilmen, "Galatasaray özellikle bu maçta savunma dörtlüsüne dua etmeli. İki beki Carole ve Denayer özellikle savunma olarak çok iyi durumdaydı. Aynı şekilde Hakan Balta ve Semih de iyi maç çıkardılar. Ayrıca Hakan Balta, bir Bilal Kısa pasıyla da galibiyeti getiren golün asistini yaptı. İlk golün asistini de sağ bek Denayer yapmıştı. Galatasaray savunmasıyla kazandı. Hem gol pasları, hem de pozisyon vermeyerek" şeklinde konuştu.
 
İşte G.Saray-Gaziantepspor maçının değerlendirmesi
 
GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray olumsuzluklara rağmen 2 maçta 6 puan aldı. Selçuk ve Burak yok. Chedjou yedek kulübesinde. Taraftar büyük destek vermedi. Yine de Galatasaray kazanmayı başardı.


RIDVAN DİLMEN: Bazen "İyi oyuna bakılmaz" denir. Gerçekten bu oyun Galatasaray'a şampiyonluk yarışında yetmez. Ancak şu 2 maçta kazanılan 6 puan Hamza Hoca'yı nefeslendirecektir. Baskı altında oynadıkları kesin. Ortada tatmin edici bir futbol yok ama oyuncular coşkulu oynamak istiyor.


GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray'da takım savunması değil ama savunma hattındaki oyuncuların savunması galibiyeti getirdi. Yasin Öztekin'in oyundan alınmasını yadırgadım. İyi bir performans gösteriyordu.


RIDVAN DİLMEN: Galatasaraylı futbolcular, karşılaşmayı olmazsa olmaz bir maç olarak gördü. Galatasaray bu maçta özellikle savunma dörtlüsüne dua etmeli. Hakan, Semih ve özellikle Denayer iyi maç çıkardılar. Hakan Balta, Umut'un golünde Bilal Kısa pası verdi. Zaten bu sezonun en iyi oyuncularından bir tanesi. Galatasaray savunmasıyla kazandı. Gaziantepspor diri bir takım ama hücumda üretebilen bir takım değil.


GÜNTEKİN ONAY: Hamit bir türlü takıma dönemedi. Emre Çolak Galatasaray'ın orta sahadaki zaafiyetini çözebilir mi bilemiyorum.


RIDVAN DİLMEN: Hamza Hoca bence doğru oyuncu değişiklikleri yaptı. Takım savunmasını iyi olmadığını gördüğü için fizik olarak düşen futbolcuları çıkarıp, taze oyuncuları aldı. Umut'u baskı yapar, top kazanır diye çıkarmadı.


GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray aslında bir bardak suda fırtınalar kopardı. Nedir bu olumsuz hava anlayamıyorum. Övgüler yağdırdığımız Beşiktaş'ın maç fazlasıyla 1 puan önündeler.


RIDVAN DİLMEN: Galatasaray'ın ilk golünde Podolski kendisine has özelliklerini gösterdi. Yedikleri goldeki problemi, geçen hafta Trabzonspor maçında da yaşamışlardı. Hem ofsaytı bozdular hem de Bilal ve Rodriguez orta göbeği kapatamıyorlar. Rodriguez'e çok yük biniyor. Melo olsaydı mutlaka penaltı noktasına koşu yapardı. Galatasaray'ın mutlaka kadrosunda ön libero çıkarması lazım. Bilal zaten ikinci mücadelelerde güçlü değil. İşçi olarak kullanamazsın. Hakan Balta o bölgede denendi ama maç deneme için yanlıştı. Denayer ön libero olarak dönenebilir. Chedjou da belki tek ön libero oynayabilir. Emre Çolak zor gözüküyor çünkü mental defolu.


GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray'da artık taşlar yerine oturur mu? İşler yoluna girer mi? Trabzonspor maçı öncesi kara bulutların dolaştığı camiadaki olumsuz hava artık dağılmalı. Şampiyonlar Ligi'nde iddiasını sürdürmek için Astana maçını kazanmak zorundalar.


RIDVAN DİLMEN: Denayer'in bu performansı devam ederse Manchester City, bu oyuncuyu Galatasaray'da bırakmaz. Denayer City forması giyebilecek düzeyde bir futbolcu.


GÜNTEKİN ONAY: Hakan Balta ve Semih'e haksızlık etmek istemem ama Chedjou ile Denayer birlikte oynasa çok güçlü ve sağlam bir tandem olur.


RIDVAN DİLMEN: Galatasaray'da kaleci, geri dörtlü ve Rodriguez disiplinli oyuncular. Öndeki oyuncular çok az geriye geliyor. Bilal tarihi boyunca koşmadığı kadar Galatasaray'da koşuyor. Arkadaki dörtlü o kadar dikkatli ve konsantre oynuyorlar ki, Galatasaray'a savunma anlamında büyük avantaj sağlıyorlar. Takım arkadakiler ve öndekiler diye ayrılmış durumda. Orta saha, defans ve hücum hattı arasında Melo ve Selçuk gibi çimentodan değil, fileden bir köprü vazifesi görüyor.


GÜNTEKİN ONAY: Gaziantepspor'un hücum olarak öyle bir görüntüsü var ki, ortayı Muhammed yapacak, gidip kafayı da Muhammed vuracak. Bir Muhammed daha lazım Gaziantepspor'a. İyi top kullanan, Brezilyalılar gibi bir forvet arkasına ihtiyaçları var.


RIDVAN DİLMEN: Takım, arkadakiler ve öndekiler diye ayrılmış durumda. Orta saha, defans ve hücum hattı arasında Melo ve Selçuk gibi çimentodan değil, fileden bir köprü vazifesi görüyor..


RIDVAN DİLMEN: Galatasaray'ın tekrar ligi başlatması için böyle bir ikide ikiye ihtiyacı vardı. Hoca da oyuncular da mental olarak iyi değiller, çok gerginler. Kadro olarak da iki maça defolu çıktılar. Fenerbahçe maçına kadar Galatasaray, Astana maçıyla birlikte önündeki üç maçta en az 7 puan toplamalı. Hamza Hoca'nın Fenerbahçe derbisinde kredisi olması için derbiye kadar maç kaybetmemeli.


GÜNTEKİN ONAY: Podolski'nin gol becerisi tartışılmaz. Fakat skora katkısına rağmen oyuna katkısını yeterli seviyede bulmuyorum. Oynadığı pozisyonu yadırgıyor olabilir.


RIDVAN DİLMEN:  Podolski'ye bizim fiziğe dayalı ligimiz zor geliyordur. Rakip oyuncuların at sineği gibi arkasından ayrılmadıklarını düşünüyordur. Boğuşup durmaktan bıkmıştır. Podolski'nin oynama ve gol atma arzusu çok yüksek. Konsantrasyonu yüksek bir oyuncu, form tutmak için çok çaba sarf ediyor. Podolski faydalı olacaktır. Hamza Hoca da form tutsun diye Podolski'ye sabredip, oyuncusuna güvenini gösteriyor. Takımı krizden çıkardı. Yüksek gerilimli maçları oynamış bir oyuncu.


GÜNTEKİN ONAY: Sneijder saha içinde çok efor harcayıp çalışıyor ve sorumluluk alıyor. Ancak Sneijder için sadece aman ne vurdu değil aman ne pas verdi de dememiz lazım. Galatasaray sözleşmesini yenileyecektir diye tahmin ediyorum.


RIDVAN DİLMEN: Ligimizde çok faul yapılıyor. Burada hakemlere görev düşüyor. Sertliğe müsade etmemeli ve oyunun akmasını sağlamalılar. Anti futbola izin verilmemeli. Hakemler, sarı kart gösterirken oyuncu seçiyorlar. Maçı yönetsinler, idare etmesinler.


GÜNTEKİN ONAY: Galatasaray, Astana ve Başakşehir maçlarını kayıpsız atlatırsa takımın yolu açılmış olur.


RIDVAN DİLMEN: Galatasaray, Astana deplasmanında 0-0 cebinde oynayıp, sabretmeli.


GÜNTEKİN ONAY: İngiltere'de Chelsea çok kötü puanlar kaybetti, Barcelona 4 yedi. İnişler çıkışlar futbolun doğası. Bizde bu dalgalanmalar çok büyütülüyor, çok abartılıyor. Daha sabırsız, daha acımasız ve daha skora odaklı bir ülkeyiz. İstiyoruz ki Galatasaray çıksın Gaziantepspor'u parçalasın, perişan etsin, 10 tane pozisyona girsin, 5 atsın. Tatmin olmuyoruz. Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gibi takımlar futbol izleyicilerinin beklentisini yükseltti.


RIDVAN DİLMEN: Sneijder, Galatasaray'da ciddi paralar kazanıyor. "50 metreden de vursam bana kimse bana bir şey demiyor" diyordur. Aynı vuruşları Emre Çolak yapsa, yuhalanır. Uzaktan vuruşlarının yüzde 30'u gereksiz ve hücum aksiyonlarını durduruyor. Gaziantepspor maçında da bunu gördük. Sneijder'ın top kayıplarıyla Bilal ve Rodriguez'e fazla yük biniyor. Alex, şut, çalım ve pas seçeneklerinden hangisi doğruysa onu yapıyordu. Sneijder ise hep A seçeneğini kullanıyor. Arzusunda ve konsantrasyonunda ise problem yok.


GÜNTEKİN ONAY: Umut Bulut ekmeğini taştan çıkaran çok çalışkan bir oyuncu. Gaziantepspor karşısında Burak'ın boşluğunu doldurdu. Bu şekilde devam eder mi göreceğiz.


RIDVAN DİLMEN:  Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay'ı tebrik etmek lazım. İyi transferler yapmışlar. Oynamaya çalışıyorlar. 10 kişi kaldıkları halde Trabzonspor karşısında üretmeye ve goller bulmaya devam ettiler. İkinci golleri, futbol okullarında kontra atak dersi olarak gösterilmeli. Bu arada Torku Konyaspor Başkanı'nın takımın teknik direktörü Aykut Kocaman'ın oyun anlayışı hakkında televizyona verdiği demeçleri tasvip etmiyorum.
 
Kaynak:Ntvspor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...