Ersan'ı atmaması siyah-beyaz hata!

Ersan'ı atmaması siyah-beyaz hata!

SPOR Haberleri

Gözlemci Ünsal Çimen, Ersan'a göstermediği kırmızı kartı tek siyah-beyaz hata olarak yorumlarken, diğer pozisyonları “gri” olarak değerlendirdi

Ö.FARUK ÜNAL
Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmaya hakem kararları damga vurdu. Fenerbahçe cephesi “Resmen bizi ince ince doğradı” diyerek veryansın ederken, MHK ve derbinin gözlemcisi, Beşiktaşlı savunma oyuncusu Ersan Gülüm'ü atmayan Özkahya'yı hatalı buldu. Maçta tartışmalara sebep olan diğer hakem kararları 'kabul edilebilir' olarak değerlendirilirken, yardımcı hakem ve 4.hakeme de büyük eleştiriler geldi! Sarı kartı olan Ersan'ın 2 defa net sarı kartlık hareket yapmasına rağmen oyunda kalması Özkahya'nın maçtaki tek “siyah-beyaz hatası” olarak gösterildi. Diğer pozisyonları 'gri hata' olarak değerlendiren gözlemci Ünsal Çimen'in Halis Özkahya'ya 7.9 notunu verdiği öğrenildi. Özkahya'nın iki hafta dinlendirileceği belirtildi. 
Akkın dinlendirilecek
İlk goldeki ofsayt ve Volkan Şen'e Ersan'ın yaptığı faulü süzememesi maçın kıdemli yardımcı hakemi Baki Tuncay Akkın'ın yaptığı iki 'siyah-beyaz hata' olarak yorumlandı ve notu 7.4'te kaldı. Bu durumda bir süre dinlendirilmesi gündemde. Süper Lig'de 15 yıldır aralıksız yardımcı hakemlik yapan Baki Tuncay Akkın tecrübe olarak da bu ligin 1 numarası. MHK çok güvenerek Akkın'ı bu maça verdi ancak çok büyük hayal kırıklığı yaşadı. 
Yankaya'yı van Persie yaktı
MHK geçen sezon F.Bahçe-Akhisar maçı sonrası Başkan Aziz Yıldırım'ın ağır eleştirilerine uğrayan Özgür  Yankaya'yı 4.hakem vererek ısındırmayı düşünmüştü. Ancak maç sabahı eşgüdüm toplantısında yedek oyuncuların ısınacakları yerler konuşulmuş olmasına rağmen Özgür Yankaya'nın Van Persie'ye direkt kendisinin müdahale etmemesi daha sonra da söz geçirememesi MHK'nın canını sıktı. Gözlemci, Yankaya'nın notunu kırarken, MHK da hakemi burada otoritesini kullanmamakla suçladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...