Rıza Kayaalp'e mehteranla karşılama

Rıza Kayaalp'e mehteranla karşılama

SPOR Haberleri

ABD'de düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi, memleketi Yozgat'a geldi

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 130 kiloda altın madalya kazanan milli güreşçi Rıza Kayaalp'e, memleketi Yozgat'ta mehter takımı ile karşılama yapıldı.

Yozgat'a gelen Rıza Kayaalp için Cumhuriyet Meydanı'nda mehter takımı eşliğinde karşılama töreni düzenlendi. Milli güreşçi, Yozgat Vali Vekili Yavuz Güner, Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, Yozgat Emniyet Müdürü Saim Akpınar ve çok sayıda vatandaş tarafından çiçeklerle karşılandı.

Vali vekili Güner, törende yaptığı konuşmada, Rıza Kayaalp'in Türkiye'nin ve Yozgat'ın adını tüm dünyaya duyurduğunu belirterek, "Türk gibi kuvvetli sözünü temsil eden bir arkadaşımız. Ben bu vesileyle tekrar kendisiyle gurur duyduğumuzu ifade ediyorum, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Belediye başkanı Arslan da Rıza Kayaalp'in Yozgat'ı bir kez daha sevindirdiğini söyledi. Yozgat'ın sevinecek şeylerinin sınırlı olduğunu ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Bu manada bize bu sevinci yaşattığı için kendisine teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun, Yozgatımızı sevince boğdu. Tabii ki bizler Rıza'nın başarılarıyla seviniyor ve gururlanıyoruz. Rıza, ailesini, Yozgatımızı, Türkiyemizi uluslararası platformlarda en güzel şekilde temsil ediyor. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah kendisini bir de olimpiyat şampiyonu olarak ağırlamak isteriz. O sevinci hep birlikte kutlamak isteriz."

Rıza Kayaalp kendisini karşılamaya gelenlere teşekkür ederek, "(Yozgat'a nice Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazandıracağım) dedim ve bu şampiyonlukları kazandırdım" dedi.

Tek eksiğinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu kaydeden Kayaalp, şu ifadeleri kullandı:

"İnşallah 2016 yılında da olimpiyat şampiyonluğunu Yozgat'a getirmek için elimden gelen bütün gayreti, çabayı, çalışmayı göstereceğim. Bunun için çok çalışacağım. Bunun için sizlere söz veriyorum. Hiçbir şampiyonluk benim çalışmamı, hayatımı, karakterimi değiştirmedi. İnşallah bundan sonra da değiştirmeyecek. Bu işi bırakana kadar inşallah İstiklal Marşımızı söyletip bayrağımızı göndere çektireceğim. Yurt dışında Türkiye'yi, Türkiye'de de Yozgat'ı temsil etmeye devam edeceğim."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...