Aslan'ın kalesi düştü

Düzenleyen:
Aslan'ın kalesi düştü

SPOR Haberleri

3 kupalı son şampiyon, 13 haftada 18 gol yiyerek tarihi bir hezimete imza attı

Geçtiğimiz sezonun üç kupalı şampiyonu Galatasaray, bu sezon aldığı sonuçlarla taraftarına büyük bir hayal kırıklığı yaşatıyor. Rakip fileleri sarsmasına rağmen yediği fazla gol sayısıyla savunmada büyük bir kriz yaşadığını rakamlarla ortaya koyan sarı-kırmızılılar ligin 13. haftası ile tarihi bir hezimete imza attı. Galatasaray tam 18 sezon sonra 13 karşılaşmada 18 gol yedi ve maç başına 1.38 gibi yüksek bir ortalama ile karşı karşıya kaldı. Sarı-kırmızılı takım Teknik Direktör Fatih Terim yönetimindeki 1997-98 sezonunda da ilk 13 haftada 19 gole engel olamamıştı. Ancak ilerleyen haftalarda kendini toparlayan Galatasaray ikinci yarıdaki yüksek performansıyla şampiyonluk ipini göğüslemişti. Mustafa Denizli’nin de Galatasaray’ın savunması bu durumdayken, aynı başarıyı yaşatıp yaşatmayacağı merak konusu oldu.
31-45 kâbusu
Karşılaşmaların onbeşer dakikalık periyotlarına bakıldığında sarı-kırmızılılar, kalesinde en fazla golü 31 ile 45. dakikalar arasında gördü. Galatasaray, 46 ile 60. dakikalar arası ile karşılaşmaların uzatma bölümlerinde rakiplerine üçer kez gol şansı verdi. Sarı-kırmızılılar, 16-30 ve 61-75. dakikalarda ise birer kez gol üzüntüsü yaşadı. Cimbom’un, savunma zaafları, Şampiyonlar Ligi'nde de kendini her maçta gösterdi. İspanya'nın Atletico Madrid, Portekiz'in Benfica ve Kazakistan'ın Astana takımlarının yer aldığı C Grubu'nda mücadele eden Galatasaray, yaptığı 5 karşılaşmada toplamda 9 gol yedi. Rakip kalelere 5 gol yollayan sarı-kırmızılılar, -4 averajda kaldı.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...