Kartal ikinci yarı kanatlandı

Düzenleyen:
Kartal ikinci yarı kanatlandı

SPOR Haberleri

Spor Toto Basketbol Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan, Rönesans TED Ankara Kolejliler'i ikinci yarıdaki iyi oyunuyla 74-69 yendi.

Karşılaşmaya Rönesans TED Ankara Kolejliler, Önder Külçebaş ve Gececivius'un sayılarıyla başlarken, Beşiktaş Sompo Japan, Walters ve Darden ile etkili oldu. Art arda top kayıpları yaşayan ev sahibi takım, 8. dakikada Elonu'nun basketleriyle skor üstünlüğünü ele geçirdi ve ilk periyodu 13-11 önde tamamladı.

Mücadelenin ikinci çeyreği karşılıklı basketlerle başladı. Elegar ile sayılar bulan başkent temsilcisine siyah-beyazlılar, Elonu ile cevap verirken 15. dakika eşitlikle geçildi: 19-19. Rakibi karşısında üstünlüğü eline alan Rönesans TED Ankara Kolejliler, Lucas'ın attığı 3 sayılık basketle soyunma odasına 33-31 üstün gitti.

Üçüncü periyotta savunma sertliğini artıran Beşiktaş Sompo Japan, Elonu ve Lampe'in isabetli şutlarıyla 25. dakikada skora denge getirdi: 40-40. Bu dakikadan sonra rakibine kolay sayı bulma şansı vermeyen ev sahibi takım, Hamilton ile Engin Atsür ile bulduğu 3 sayılık basketlerle çeyreği 50-46 önde geçti.

Son periyotta temposunu koruyan siyah-beyazlı takım, Cenk Akyol'un kaydettiği 3 sayılık basketlerle farkı korudu ve karşılaşmayı 74-69 kazandı.

Maçın en skorer ismi Beşiktaş Sompo Japan'dan 17 sayı kaydeden Maciej Lampe olurken, siyah-beyazlılarda Chinemelu Elonu ve Lamont Alexander Hamilton 12'şer sayı ile galibiyette önemli rol oynadı. Rönesans TED Ankara Kolejliler'de ise Frank Elegar 16, Lucas 14 ve Gecevicius 13 sayı kaydetti.

BEŞİKTAŞ SOMPO JAPAN: 74 - RÖNESANS TED ANKARA KOLEJLİLER: 69
Salon:
Sinan Erdem
Hakemler: Serkan Emlek, Ersan Ergüler, Sinan İşgüder
Beşiktaş Sompo Japan: Wolters 8, Berkay Taşkıran, Darden 7, Elonu 12, Lampe 17, Culpepper, Cenk Akyol 10, Engin Atsür 8, Hamilton 12 
Rönesans TED Ankara Kolejliler: Lucas 14, Önder Külçebaş 2, Caner Erdeniz 4, Tomas 6, Dragicevic 10, Alper Özcan, Gecevicius 13, Erol Can Çinko, Elegar 16, Sanikidze 4

1. periyot: 13-11
Devre: 31-33
3. periyot: 50-46

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...