Şenol Güneş'in derbi planı!

Şenol Güneş'in derbi planı!

SPOR Haberleri

Tolga'nın Sporting maçındaki başarısız performansına ek olarak Ersan ve Gökhan'ın sakatlıktan kurtulması sonrasında tecrübeli çalıştırıcı, derbi kadrosunda değişiklik yapmayı düşünüyor.

Beşiktaş'ın başarılı teknik adamı Şenol Güneş, Sporting karşısında alınan mağlubiyet sonrasında UEFA Avrupa Ligi’nde havlu atmalarının ardından Kartal’ı derbi zaferiyle ayağa kaldırmak için harekete geçti. 

Takımın başına gelmesinin ardından Beşiktaş’a 2 sezon sonra ilk derbisini Fenerbahçe karşısında kazandıran tecrübeli hoca, bu durumun Galatasaray karşısında da sürmesi için plan üstüne plan yapıyor. Güneş, bu doğrultuda derbide sahaya süreceği 3 bölgede kararsızlık yaşıyor. İşte Güneş’in aklındaki 3 kritik soru;

1) Tolga mı Günay mı?
Sporting Lizbon mücadelesinde kalesinde gördüğü 3 golün 2’sinde hatalı olması sebebiyle taraftardan tepki gören kaleci Tolga Zengin, derbi öncesinde hocasından izin istedi. Tecrübeli file bekçisinin, “Hocam, Sporting karşısında hata yaptım ve bundan dolayı psikolojim oldukça bozuldu. Motive olmakta güçlük çekiyorum” sözlerinin kullandığı; Şenol Güneş’in ise oyuncusuna moral verdiği ve derbi öncesinde hazır olmasını istediği bildirildi. 
İlk etapta derbide eldivenleri Tolga’ya vermeye planlayan 63 yaşındaki çalıştırıcının; Kaptan’ın bu çıkışı sonrasında tercihini idmanlardaki başarılı görüntüsüyle dikkat çeken Günay Güvenç’ten yana kullanabileceği konuşuluyor.

2) Stoperde formayı kim giyecek?
Ersan Gülüm’ün sakatlığının bulunması sebebiyle son 2 haftadır Rhodolfo’nun yanında Dusko Tosic’e forma veren Şenol Güneş; derbi öncesinde gelen müjdeli haberle mutlu oldu. Sol arka adalesindeki problemini atlatan Ersan’ın formasına geri dönebilecek durumda olmasının ardından derbi kadrosunda güncellemeye gitmeyi kararlaştıran başarılı hocanın; antrenman eksiğini atlatması halinde tecrübeli futbolcuya görev verebileceği öğrenildi. 
Diğer bir ihtimalde ise ilk adayını Tosic olarak belirleyen Şenol hoca, stoper hattında forma giyebilen genç isimler; Milosevic ve Pedro Franco’nun idmanlardaki başarılı form grafiğini de dikkatle takip ettiği ve bu konuda sürpriz yapabileceği bildirildi.

3) Kanatlarda değişiklik olacak mı?
Ayağındaki sakatlık sebebiyle takımının Sporting Lizbon mücadelesinde forma giyemeyen Gökhan Töre’nin yerine Şenol Güneş, kanat hattında Ricardo Quaresma ve Olcay Şahan’a görev vermişti. Portekizli yıldızın ortaya koyduğu performanstan memnun olan Güneş’in derbi öncesinde sakatlığını atlatan Gökhan Töre’yi Olcay Şahan’ın yerine Galatasaray karşısında sahaya sürmeyi planladığı ifade edildi. 
Töre’yi sağ kanatta kullanacak olan tecrübeli teknik adam, sol bölgede de Ricardo Quaresma’ya forma verip, Jose Sosa ve Oğuzhan Özyakup’la beraber hücum hattında oldukça etkili bir orta alan hattı oluşturmayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...