Şampiyon zirveyi bırakmak istemiyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Şampiyon zirveyi bırakmak istemiyor

SPOR Haberleri  / AA

Dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Rıza Kayaalp, her katıldığı şampiyonada birincilik için mücadele ettiğini belirterek, güreşi bırakana kadar zirvede kalmak istediğini söyledi.

Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda podyumun zirvesinde yer alarak 6'ncı kez Avrupa şampiyonluğuna ulaşan Kayaalp, şampiyona sonrası memleketi Yozgat'a gelerek ailesiyle hasret giderdi.

Rıza Kayaalp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Şampiyonası'na çok iyi hazırlandığını, emeğinin karşılığını ise bir kez daha şampiyon olup altın madalya kazanarak aldığını belirtti.

Kayaalp, Avrupa şampiyonluğunun kendisi için büyük bir moral olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Tabi en büyük hedefim olimpiyatlarda altın madalya kazanmak. Eğer olimpiyat altın madalyasını alırsam Avrupa ve dünya şampiyonluklarının benim için önemi daha büyük olacak. O yüzden durmadan, yılmadan en iyi şekilde çalışmalarıma devam edip olimpiyatlara hazırlanmak istiyorum. Her katıldığım şampiyonada birincilik için mücadele ettim. Bundan sonraki hedefim de güreşi bırakana kadar zirvede kalmak. Güreşte almadığım madalya kalmadı. Avrupa ve dünya şampiyonlukları yaşadım. Olimpiyatta ise sadece bronz madalya sevinci yaşadım. Şimdi bu şampiyonadan sonra bütün konsantrasyonumu olimpiyatlara göre ayarlayıp, yoluma devam edeceğim.''

Anne Kayaalp gurur duyuyor
Rıza Kayaalp’in annesi Sevgi Kayaalp de oğluyla gurur duyduğunu belirtti.

Oğlu, Avrupa Şampiyonası'nda güreşirken Umre'de olduğunu ve sürekli dua ettiğini aktaran Sevgi Kayaalp, dualarının kabul olduğunu kaydetti.

''Altın madalya aldıktan sonra evlendireceğim'' 
Olimpiyat altın madalyasını aldığı zaman oğlunu evlendireceğini dile getiren anne Kayaalp, "Arkadaşlar hep soruyor 'Ne zaman evlendireceksin pehlivanı?' diye. Ben de 'Allah izin verirse olimpiyatlarda altın madalyayı aldıktan sonra evlendireceğim.' diyorum. Artık çocuklarını görüp kucağıma alıp sevmek istiyorum. Artık yeter evlenme yaşına geldi." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...