HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Açılışa günler kala karaborsa şoku

Düzenleyen: /
Açılışa günler kala karaborsa şoku
Vodafone Arena, Beşiktaş Bursa Maçı Bileti, Haber

SPOR Haberleri

İnternet üzerinden "karaborsa" adı ile kurulan birçok site, Vodafone Arena'nın açılış maçı olan Beşiktaş-Bursaspor biletlerinin fiyatları 4 bin 225 liraya kadar çıktı.

Beşiktaş'ın yeni stadı Vodafone Arena'da açılış maçı olan Bursaspor karşılaşması için bilet satın almak imkansız hale gelirken, dolandırıcılar ve karaborsacılar da hareke geçti. Yerli ve yabancı birçok internet sitesinde bu maçın bilet satışları yapılmaya başlandı.

BİLET FİYATLARI 4 BİN TL'YE KADAR ÇIKTI

İnternet üzerinden gerçekleşen satışlarda 385 liralık bilet fiyatları 4 bin 225 liraya kadar çıktı. Bu siteler arasında en ilginci ise "karaborsa" adlı siteler oldu. Bu internet sitelerinden iletişime geçtiğimiz satıcılar, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın dahi arkadaşlarına bilet bulamadığı Bursaspor maçına, istenildiği sayıda bilet bulacağını iddia ediyor.

"MAÇ GÜNÜ 1000 LİRA OLUR"

Henüz ellerinde az sayıda bilet olduğunu ancak bu sayının tüm biletlerin satışa çıkmasıyla artacağını anlatan satıcılar, "Şu an aslında kampanya yapıyoruz. En düşük bilet fiyatı 400 lira. Maç günü yaklaştıkça bu rakam 1000 liraya kadar çıkacak. Herkes bilet almanın peşinde. Biz biletleri önceden alıyoruz. Sınırımız yok. Bu bizim profesyonel olarak yaptığımız bir iş" diyor.

KAYSERİ MAÇI DA VAR

Türkiye'deki internet sitelerinin yanı sıra yabancı sitelerde de Beşiktaş-Bursaspor, maçının biletleri satılıyor. Ancak bu sitelerde paralarını kaptıran taraftarlar da var. Beşiktaş'ın sosyal medyadaki taraftar hesapları, "Bu sitelere itibar etmeyiniz" mesajı geçiyor. Yabancı sitelerde maçın biletleri dolar üzerinden satılıyor. En düşük rakamın 129 dolar olduğu sitelerde, vip tribünlerin bilet ücreti ise 1200 doları geçiyor. Bu siteler sadece Bursaspor değil, henüz satışa çıkmamış olan Kayserispor maçı için de bilet satışı gerçekleştiriyor. Kredi kartı üzerinden çekilen paraların iade olması neredeyse imkansız. Sitede irtibata geçilecek iletişim bilgileri de bulunmuyor.

BİLETİ NASIL SATIYORLAR

Karaborsa biletler daha çok internet üzerinden müşteri buluyor ve yine internet üzerinden bilet transferi yapılıyor. Bilet transferleri yapmak için ise kişinin TC Kimlik Numarası gerekiyor. Bilet satın almak isteyen kişi parayı karaborsacının hesabına yatırıyor.* Ardından bilet transferi gerçekleşiyor. Bilet transferi yapılmadan başka bir kişinin kartı ile maça girmek mümkün değil.

BAŞKASINA DEVRETMEKTE SAKINCA YOK

Daha öncede sıkça gündeme gelen karaborsa bilet satışlarıyla ilgili olarak Passolig Fanatik gazetesine şu açıklamayı yapmıştı: "Dünyanın herhangi bir yerindeki biletle girilen herhangi bir sanat veya spor etkinliğinde bir bilet sahibi, biletini dilerse bir başka kişiye devredebilir. Bu durum iki kişi arasında sözlü bir akit ile gerçekleştirilmektedir. Passolig olarak, bir bilet sahibinin, dilerse biletini bir arkadaşına, tanıdığına armağan edebilmesinde herhangi bir sakınca görmediğimiz gibi, maç izleme kültürümüz içerisindeki bu yaygın davranışın ikram geleneğimiz ve toplumsal ilişkilerin zenginliği açısından desteklenmesi gerektiğine de inanıyoruz." Hürriyet

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...