Şampiyonluk için bomba iddia!

Düzenleyen:
Şampiyonluk için bomba iddia!

SPOR Haberleri

NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında konuşan Rıdvan Dilmen, Kasımpaşa-Beşiktaş maçını yorumladı.

NTV Spor'da yayınlanan "%100 Futbol" programında konuşan Rıdvan Dilmen, Kasımpaşa-Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi. Beşiktaş'ın eskisi gibi oynamadığını söyleyen Dilmen, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'i heyecanlı olmakla eleştirdi ve "Şampiyonluk ikili averaja kalabilir" dedi.

İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri:

"Beşiktaş hiçbir zaman..."

"Beşiktaş'ta oyun olarak düşüş vardı. Birkaç tane iyi oynamadığı maç da vardı. Kasımpaşa çok canlıydı. Her bölgeyi kapattılar. Beşiktaş hiçbir maçta bu kadar az pozisyona girip, bu kadar çok pozisyon vermedi."

"Çalımbay'ın en çok kazanmak istediği maçtı"

"Her antrenör çalıştığı takıma hizmet eder. Ama Rıza Çalımbay'ın en çok kazanmak istediği maç Beşiktaş maçıdır, Aykut Hoca'nın da Fenerbahçe'dir."

"Şenol Hoca tecrübesiz gibiydi"

"Şenol Hoca ve futbolcular çok panik içerisindeydi. En heyecanlısı da, en tecrübesiz gibi davrananı da en telaşlısıda Şenol Hoca'ydı. Geçen hafta iyi oynadı diye Necip'i stoper oynatmak yanlış."

"Rıza 1 istedi, Şenol Hoca 3 verdi"

"Tolgay şu anda final oynayacak durumda değil. Necip ile devam edeceksiniz, Atiba'yı öne atacaksınız, Delgado'yu oyuna alacaksınız. Quaresma olmayabilir, Olcay'ı çıkarma. Çünkü kanatlardaki iyi oyun bir kültür olmuş Beşiktaş'ta. Rıza 1 istedi, Şenol Güneş 3 verdi."

"Kanat futboluna devam etmeliydi"

"Şenol Güneş'in sakin olması lazım. Gökhan ve Quaresma olmasa bile kanatlardaki oyuncular devam etmeli. Kerim ve Olcay çok erken çıktı. Cenk'i sokuyorsanız 4-4-2'ye dönebilirsiniz ama Sosa ve Oğuzhan varken de o sistemi uygulayamıyorsunuz."

"Arena'ya gitmek yanlıştı"

"Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ın değişikliklerini yapsa böyle yapardı. Fenerbahçe bir anda haftanın en karlı takımı oldu. Beşiktaş'ın Fenerbahçe'nin berabere kaldığı maçtan sonra Vodafone Arena'ya gitmesi çok anlamsız. Bırak artık oyuncun maçı yaşasın. Bir takımı otobüse bindirip, stada götürmeyi aklım almıyor. Gerek yok. Sakin ve olgun kalacaksınız. Fazla şampiyonluk havasına girmek bazı oyuncularda stres yaşatabilir."

"Gomez eskisi gibi değil"

"Kasımpaşa ilk maçta 3 gol attı ama 4 kez kaleye gelmişti. Bugün 7-8 pozisyon buldular. Şuursuzlaşan bir Beşiktaş vardı. Gomez ağırlaştı. Eski oyunu yok."

"Beşiktaş kalıbının dışına çıktı"

"Bu tür takımları çizgiye inerek aşabilirsiniz ama ikisi sakat ve cezalıysa, elinizdekilerle devam edeceksiniz. Ama stoperde de iki ağır oyuncuyla oynarsanız çok kontra atak yersiniz. Taktiksel anlamda kalıbının dışına çıktı Beşiktaş. Kasımpaşa da sezonun en iyi oyununu oynadı."

"Şampiyonluk ikili averaja kalabilir"

"Her takım bundan sonra puan kaybedebilir. İki takımın da fikstürü zor. Ama sakin kalan işi götürecek. Beşiktaş hala biraz avantajlı ama ikili averaja da kalabilir. Fenerbahçe kalan bütün maçlarını kazanırsa o ihtimal zaten var."

"Gomez hareketsiz, Cenk etkisiz"

"85. dakikada 3 santrafor oynayabilirsin ama oyunun genelinde kanattaki oyuncularından vazgeçmemesi lazım. Devam et ki Oğuzhan'in yetenekleri artsın. Gomez de hareketsiz olunca, Cenk'i de onun yanına sokunca herkes etkisiz kaldı."

"Şenol Güneş sistemi bozdu"

"Beşiktaş 4-2-3-1'i en iyi oynayan takımken birden bire antrenör bunu bozdu. Bu da tamamen telaştan oldu. Beşiktaş'ın sırrı Oğuzhan ve Sosa'nın performansı ve kenardaki oyuncuların sürpriz koşularıdır. Kasımpaşa'nın savunması hep merkezde kaldı."

"Ben olsam değişiklik yapmazdım"

"Ben Şenol Güneş olsam, asla oyuncu değişikliğine gitmezdim. İlk yarı 1-1 bitti. Neden değişikliğe gideyim ki? Ne oldu da Alexis gitti onu da anlamadım."

"Beşiktaş problemi kendi yaşattı"

"Beşiktaş sistem takımı ve iyi oyuncuları var. Hem sisteminiz hem de yetenekli oyuncularınız varsa problem çözersiniz ama Beşiktaş kendisi problem yaşattı. Sistemi birden bire değiştirirseniz işler kötüye gider."

"Cenk kanatta oynamaz"

"Cenk gibi oyuncuları kanatta oynatmak doğru değil. İster istemez giriyor içeri doğru, rakip de rahat rahat o kanattan ilerliyor. Kasımpaşa oyunun sonlarında yönü değiştirerek pozisyon buldu. Çünkü Beşiktaş kanatsız oynamaya başladı."

"Defans oynamak öyle kolay değil"

"Beşiktaş bugün 1 puan alsa bile çok önemliydi. Kontrolü elinden bırakmamak gerektiğini bu şekilde anlıyorsun. Eren Derdiyok var, Scarione var. Adem Büyük çabuk bir oyuncu. Necip'i orada kullanmak çok yanlış. Orada stoper kullanacaksın. Çok kolay zannediyorlar ama öyle değil. Defans işi tecrübe işidir. Beşiktaş'ın yediği golde İsmail çıktı, Necip çıktı, Marcelo çıktı, Beck geldi. Beck çalımı yediği anda Necip'in önüne çıkması lazım ama çıkamadı. Çünkü orta saha oynuyor. Necip yıllardır arkasında 5 kişiyle oynuyor."

"Bu kadar şuursuz değillerdi"

"Madem kanattan oyuncu çıkarmak istiyorsun, o zaman Tolgay'ı alma. Seneye Tolgay ile başlayabilirsin ama şu anda tempoya daha çok uyabilecek bir oyuncu lazım. Şenol Hoca birkaç hata üst üste yaptı. Beşiktaş 27 haftadır vermediği pozisyonu verdi. Akhisar'a da kaybettile ama böyle şuursuz değillerdi."

"Sabırlı olan şampiyon olur"

"Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ayaklandırdı. Fenerbahçe bundan sonra puan kaybetmezse şampiyon oluyor. Ama bu da çok zor. Sabırlı olan, sakin olan şampiyon olacak. Bugün Beşiktaş yenseydi, Fenerbahçe tamamen düşerdi. Ama şimdi iştahı arttı. Bu akşam Fenerbahçeli futbolcular maçı izlememiştir ama şimdi Beşiktaş'ın idmanını bile takip edecekler."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...