Kanatlandı bir kere

Düzenleyen:
Kanatlandı bir kere

SPOR Haberleri

Kartal Mario Gomez’in golüyle öne geçti. Panzer bir de penaltı yaptırdı. Oğuzhan fırsatı kaçırmadı. 90+3’te Aatıf skoru belirledi. Kartal bir maçı eksik Fenerbahçe'yle farkı 8 puana çıkardı

UĞUR AKTAN

Beşiktaş, ligde kalma mücadelesi veren Sivasspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etti ve maç fazlasıyla da olsa Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını sekize yükseltti. Emin adımlarla şampiyonluğa yürüyen Şenol Güneş'in öğrencileri karşılaşmadaki ilk net gol pozisyonuna 10. dakikada Olcay'la girdi. Sabırlı kısa pasların ardından Sosa'nın savunmanın arkasına attığı topa iyi bir koşu yapan Olcay'ın vuruşu farklı şekilde dışarı çıktı. 38'de Cicinho'nun çapraz bağlarından yaşadığı sakatlık bütün futbolseverlerin moralini bozarken, 41'de Mario Gomez, seri paslaşmaların ardından sol çizgiye inen Olcay'ın ortasında istediği kafa vuruşunu yapamayınca ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sona erdi. 
Şampiyonluk için 11 puan yetecek
İkinci yarıya tempoyu yükselterek başlayan Kartal, Sivas'ın kilidini 58'de gol krallığına koşan Mario Gomez ile açtı. Kerim Frei'in savunmanın arkasına attığı pasa iyi hareketlenen Alman golcü, Litvanyalı kaleci Setkus'u tek vuruşla mağlup etti ve takımını zor geçen deplasmanda öne geçirdi: 1-0. Bu golün hemen ardından üzerindeki baskıyı atan Beşiktaş, 62'de İbrahim Öztürk'ün Gomez'i düşürmesiyle kazanılan penaltıyı iyi değerlendiren Oğuzhan'la farkı ikiye çıkardı: 2-0. İki farklı skor avantajını elde ettikten sonra gelecek haftaları da düşünerek tempoyu düşürmeyi deneyen siyah-beyazlı takım, 90+3'te Aatif'ın golüne engel olamasa da çok istediği üç puanı 2-1'lik skorla almayı başardı. Artık şampiyonluk şarkılarını daha yüksek sesle söyleyecek Beşiktaş'ın mutlu sona ulaşması için, son beş haftada dört galibiyet veya üç galibiyet, iki beraberlik alması yeterli olacak. 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...