Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başladı

Düzenleyen: / Kaynak: IHA
52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu başladı

SPOR Haberleri  / IHA

52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, İstanbul-İstanbul etabıyla başladı.

Kıtalararası tek tur olma özelliği taşıyan, Uluslararası Bisiklet Birliği takviminde 2. HC kategorisinde yer alan ve 8 etaptan oluşan organizasyon, Beşiktaş İskelesi’nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın sembolik startı ile başladı. 129,2 kilometrelik İstanbul-İstanbul etabının resmi başlangıcı Barbaros Bulvarı’nda yapıldı. Boğaziçi Köprüsü’nden geçilerek Beykoz’a yönelecek olan 123 bisikletçi, daha sonra tekrar Avrupa yakasına dönerek Sultanahmet Meydanı’nda etabı tamamlayacak.

KILIÇ: "ÇALIŞMALARIN NE KADAR BÜYÜK NOKTALARA GELDİĞİNİN İSPATI BU"
Start öncesi basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Sayın Cumhurbaşkanımızın verasetinde yapılacak olan ve finaline de Sayın Cumhurbaşkanımızın iştirak edecek turun başlangıç noktasındayız. Dünya Bisiklet Federasyonu Başkanı da burada bizimle beraber. Daha önce de Türkiye’ye gelmişti. Gördüğünüz gibi her uluslararası organizasyonda yoğun bir katılım oluyor. Bugün bildiğiniz gibi teniste de bir finalimiz var. Çağla kardeşimiz finale kaldı. Türkiye’de son yıllardaki organizasyonların ve sportif anlamdaki çalışmaların ne kadar büyük noktalara geldiğinin işte bu ispatı. Tabii ki bunu görmek istemeyenler olabiliyor. Ama artık bu ortada Boğazda iskelenin önünde 52. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun başlangıcı yapılacak. Tüm dünyada Eurosport’ta takip edilecek olan bir yarış. Türkiye’nin tanıtımına büyük bir katkı sağlayacak. Uluslararası misafirlerimiz ulusal misafirlerimiz var. Farklı farklı Türkiye’nin noktalarında görseller tüm dünyaya gidecek. Yeni etaplar farklı etaplar koşulacak. Hayırlı olsun inşallah" dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: IHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...