Olimpiyat meşalesini bir sığınmacı taşıdı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Olimpiyat meşalesini bir sığınmacı taşıdı

SPOR Haberleri  / AA

Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinin 5-21 Ağustos tarihlerinde ev sahipliği yapacağı 2016 Olimpiyatları'nın başlangıcını simgeleyen geleneksel olimpiyat meşalesi, Yunanistan'da bir sığınmacı tarafından taşındı.

Suriye'nin Deyr ez-Zor kentinde bir patlama sonrası sağ bacağını kaybeden ampute yüzücü İbrahim el-Hüseyin, meşaleyi Yunanistan Olimpiyat Komitesi Başkanı Spyros Capralos'un elinden aldı.

Başkent Atina'daki Eleonas sığınmacı kampında gerçekleştirilen tören sonrası el-Hüseyin, "Bu benim için büyük bir onur. Bu, büyük sıkıntılar yaşayan her Suriyeli ve Arap için." şeklinde konuştu.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak 2014 yılında Atina'ya gelen 27 yaşındaki el-Hüseyin, burada ALMA adlı bir sivil toplum kuruluşu adına yüzüyor, kiralık bir evde yaşıyor ve bir kafede çalışıyor.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), sığınmacılara dayanışma amacıyla gerçekleştirdiği bu sembolik törenin yanı sıra 5-10 sığınmacıyı oyunlarda yarışmak üzere Brezilya'ya götürecek.

Düzenleyen:  - SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...