Ergin Ataman: 'Avrupa'yı titretiriz'

Düzenleyen:
Ergin Ataman: 'Avrupa'yı titretiriz'

SPOR Haberleri

EuroCup şampiyonu olan sarı-kırmızılılarda başantrenör Ataman, “9-10 milyon dolarlık transfer bütçesiyle gelecek sezon Euroleague'de iddialı bir takım olacağız” diye konuştu

BURHAN CAN TERZİ

EuroCup'ta şampiyon olarak tarihi bir başarıya imza atan Galatasaray Odeabank'ta Başantrenör Ergin Ataman, oyunculardan Sinan Güler ve Errick McCollum ile basketbol şube sorumlusu Can Topsakal, medyanın karşısına geçti. Konuşmasına başlamadan önce G.Saray üyelik kartını gösteren Ergin Ataman, “Başkan Dursun Özbek beni, 17123 üye numarası ile Galatasaray kongre üyesi yaptı, gururlandım. Bakarsınız ileride başkan olurum. Beni bu kulübe 3 yıl önce Ünal Aysal ve Lütfi Arıboğan getirdiler. Onlara şükranlarımı sunuyorum. Dursun Özbek, benim bu kulüpte kalmam için büyük çaba sarf etti. Bir projeye imza attık ve tarihi bir başarı elde ettik"  yorumunu yaptı.
Taraftarımız destek olmalı
Euroleague’in yeni formatıyla NBA gibi olacağını söyleyen başarılı çalıştırıcı, “9-10 milyon dolarlık bir bütçe ile heyecan verecek bir takım oluşturabiliriz. Euroleague'in yeni formatı ve lig maçlarıyla birlikte 80 üst düzey maç oynayacağız. Geçen yıl futbol takımımızın 120 milyon TL gibi ürün satış rakamı olmuş. Şimdi aynı şeyi basketbol takımımız için istiyorum. Taraftarımızı bize destek olmalı. Ayrıca ben Basketbol takımının kulübe yük olmasını değil kendi bütçesi olmasını istiyorum. Futbol A.Ş ve Basketbol A.Ş şeklinde ayrı bütçeler olmalı” dedi.
İlk amaç kadroyu korumak
“Galatasaray'dan ayrılmam, başka bir kulübe gitmem gibi bir durum söz konusu değil” açıklamasını yapan Ergin Ataman, “Gelecek sezon için öncelikli amacımız takımın iskeletini oluşturan isimleri tutmak. Onların kalitesinde 3-4 oyuncu daha almak. Zaten 7-8 kişilik ana rotasyonla da Avrupa’daki herkesle yarışabilecek seviyedeyiz” diye konuştu. 

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...