Bunun adı çöküş

Düzenleyen:
Bunun adı çöküş

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılı takım 2010-2011'den sonra ilk defa bir sezonu derbi galibiyeti alamadan tamamladı. Avrupa cezasının geldiği sezonda lig 5.'liğini de ateşe attı

G.Saray 2003-04 sezonunun 34 haftasında yediği 47 golle en çok gol yediği sezonu yaşamıştı. Sarı-kırmızılı takım bu rekoru geçen haftaki 1-1'lik Bursa maçında yediği golle egale etmişti. Dün Beşiktaş'tan da gol yiyen sarı-kırmızılı takım 48 gole çıktı ve tersine bir rekor kırdı. Bir zamanların Aslan'ı böylece kulüp tarihi boyunca en çok gol yediği sezona imza attı. Öte yandan sarı-kırmızılı takım 2010-2011'den sonra ilk defa bir sezonu derbi galibiyeti alamadan tamamladı. Beşiktaş'a ilk maçta 2-1 mağlup olan Cimbom dün de tarihi rakibine 1-0'la boyun eğdi. F.Bahçe'yle ilk maçta deplasmanda 1-1, rövanşta TT Arena'da 0-0 berabere kaldı. 

Tek yol kupa

Fakat emanet çalıştırıcı Riekerink'in takımı için bundan kötüsü de var. Avrupa'dan men cezası alan G.Saray için Avvrupa’ya giden iki yoldan biri neredeyse tıkandı. Ligde 5.'liği kovalayan Aslan, Osmanlıspor'dan 4 puan geri düştü. Sarı-kırmızılı takım Avrupa cezasını ödemek için kupalara katılmak zorunda ve bu gidişle elinde bir tek F.Bahçe'yle oynayacağı finalde kupayı kazanma seçeneği kalıyor.

Selçuk'un buruk gururu

Selçuk İnan dün buruk bir gurur yaşadı. İnan Beşiktaş derbisine ilk 11'de başlayarak kulüp tarihine geçti. Sarı-kırmızılı ekibin yıldız ismi, bu sezonki 40. resmi müsabakasına Beşiktaş önünde başlarken, üst üste 5. sezonunda da 40 maç barajına ulaşarak kulüp tarihinde bir ilki gerçekleştirmiş oldu. 

Sneijder taktik icabı

Fenerbahçe derbisinden sonra forma giymeyen Wesley Sneijder dün 3 maçın ardından 11’e girdi. Hollandalı futbolcu için kulüp doktoru Yener İnce, "Sneijder'in 60 dakika oynamasını hesaplamıştık. Taktik dahilinde oyundan çıktı. Semih ile Chedjou kupa finaline yetişecek" açıklamasında bulundu. 

"En iyi maçımızdı"

Hollandalı teknik adam ilk yarıdaki performanstan memnun olduğu söyledi Galatasaray Teknik Direktörü Jan Riekerink, ilk 45 dakikadaki oyunlarının göreve geldiği günden bu yanaki en iyi performansları olduğunu söyledi. İlk yarıda maçın kontrolünü ellerinde tuttuklarını ifade eden Hollandalı teknik adam, "Nasıl oynadığımızdan ziyade sonucun daha önemli olduğu bir dönemden geçiyoruz ama yine de oyuncularımı tebrik ediyorum" dedi.

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...