Yılmaz Vural: Hastalığımız düzeldi

Düzenleyen:
Yılmaz Vural: Hastalığımız düzeldi

SPOR Haberleri

Adana Demirspor Teknik Direktörü Yılmaz Vural, “Bana sorarsanız bizim hastalığımız düzeldi. Oynanacak 4 maç kaldı. Bu 4 maçın sonunda 21 senelik özlem biter” dedi.

Aytaç Durak Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Vural, takımın son durumu ve genel değerlendirmelerde bulundu. Vural, Şanlıurfaspor maçında daha önce şans verme fırsatı bulamadığı oyuncuları değerlendirmeyi düşündüğünü belirterek, “Şanlıurfaspor maçında oynatamadığımız oyuncularımız ile oynama imkanı bulacağız. Görmediğimiz oyuncu kalmasın. Bütün oyuncularımı en azından bir 90 dakika gözlemleyip son maça nasıl bir kadro ile çıkacağımızı tespit etmiş olacağız” diye konuştu.

Takımın eksiklerinden bahseden Vural, “Takımımız topla ilgili bir sorunu yok. Topa sahip olduğunda gol pozisyonu bulmada başarılıyız. Ama topu kaybettiğimizde rakip çok çabuk önden orta sahaya, orta sahadan bizim savunma oyuncuları ile karşılaşabiliyor. Yani biraz daha eşleşerek oyunu güçleştirmeyi başarabilmemiz lazım. Daha topu kazandığımızda kontra atağa çıkarken ne yapmamız gerektiğini, rakip kapandığında nasıl çözeceğimizi pratik anlamda yapmaya gayret edeceğiz. Bu haftaki antrenman bu içerikleri kapsayacak. Gördüğümüz eksikleri gidermeye gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“OYUNCULARA DAVRANIŞ TARZIMIZ SONUÇ VERDİ”

Yılmaz Vural, play-off hazırlıkları ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

“Takımı korumam lazım. Onları hem fiziksel hem ruhsal hem de taktiksel anlamda play-off maçlarında nasıl oynaması gerektiği ile ilgili bütün potansiyeli kullanmam gerekiyor. Biz artık play-offlara başlarken kafası rahat, kendine güveni geri gelmiş, taraftarı ile barışmış ve başarmaya aday bir takım durumuna geleceğiz inşallah.”

Alınan kötü sonuçların beklentiyi tatmin etmemesi nedeniyle taraftarı gerdiğini ifade eden Vural, “Bizler şunu kabul etmeliyiz ki, bizim müşterimiz taraftar. Biz iyi yapacağız, iyi yaparsak onları mutlu edeceğiz, onlar forma, atkı alacaklar, tribündeki sayısı fazlalaşacak, dolayısıyla bir sinerji ortaya çıkacak. Oyuncu bu anlamda başarısız olduğu dönmedeki tepkilere maalesef insani reaksiyonlar gösteriyor. Bu çok doğal. Sonuç alamazsanız ne kadar iyi insan, ne kadar iyi oyuncu olduğunuz hiç önemli olmuyor. Böyle olduğu için skoru almak adına elinizden gelenin en iyisini yapmalısınız. Şöyle bir şey söyleyeyim; kanser hastasına bir ilaç verirsiniz, o ilacın etkisini görürse düzelme başlar. Yani bu kadar vahim bir durum yok. Ama bizim onlara karşı davranış tarzımız galiba sonuç verdi. Onlar da bize bir geri dönüş sağladı diye düşünüyorum. Bana sorarsanız bizim hastalığımız düzeldi. Oynanacak 4 maç kaldı. Bu 4 maçın sonunda 21 senelik özlem biter” şeklinde konuştu.

“DEDİKODU ÇARKI KULÜBÜ BAYAĞI SIKMIŞ”

Deneyimli teknik adam, takım sahaya çıkana kadar neler yaşadığının önemli olduğunun altını çizerek, “Benim Adana’da sıkıntılı olduğunu düşündüğüm konu çok dedikodu yapılıyor. Türkiye’nin her kentinde de aynı şey var. O kadar dedikodu çarkı var ki; ‘o bunu demiş’, ‘o bunu yapmış’ gibi ve muhatap olan insanlar sıkıntıya giriyor. Aralarında bir düşmanlık çıkıyor. Hiç gereksiz bir şey. Hamam gibi, muhabbet ediliyor. Şiddetlenme var benim duyduğum. Bu dedikodu çarkı kulübü baya sıkmış. Profesyonel kulüplerde bu çok önemli. Oyuncular özel ilişki istiyor. Dolayısıyla bu duyumları onları çok üzebiliyor. Belki bizim o kadar geri kalmamız nedeni o dedikodu çarkı. Ben burada geçmişe hiç bakmıyorum. Ama geçmişte duyduklarımı kullanıp oyuncularımla ilişki kurmaya çalışıyorum. Bu oyuncuları yönetebilmek çok kolay değil. Böyle bir takım kuruyorsanız onları yönetebilmek kolay değil. İkna edildiklerinde canını alın her şeyi yapar. Bu güne kadar aldığım sinyaller olumlu. 18 gün olmuş göreve geleli. Yani 18 günde 21 senenin sonucu çıkacak ortaya” dedi.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...