HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Yıllar sonra ortaya çıktı! Türk çocuğu için...

Düzenleyen: /
Yıllar sonra ortaya çıktı! Türk çocuğu için...
Muhammet Ali, Emel Hadduroğlu Ozan, Haber

SPOR Haberleri

Hatay'da yaşayan 76 yaşındaki Emel Hadduroğlu Ozan, 40 yıl önce çocuğunu tedavi ettiren tüm zamanların en iyi boksörü Muhammed Ali için türbede göz yaşı döküp, dua ediyor.

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yaşayan 76 yaşındaki Emel Hadduroğlu Ozan, 40 yıl önce çocuğunu tedavi ettiren dünyaca ünlü Müslüman boksör Muhammed Ali için gözyaşı döküp, türbede onun için dua ediyor.

Emel Hadduroğlu Ozan, akraba evliliği sonucu kan uyuşmazlığı hastalığıyla dünyaya gelen kızı Nilgün ve oğlu Camiz'i tedavi ettirmek için 1965'te işçi olarak Almanya'ya gitti. O dönem 2 yaşında olan Nilgün ve 3 yaşında oğlu Camiz'i, Alman hastanelerinde tedavi ettirmeye çalışan Ozan, efsanevi boksör Muhammed Ali'nin 1976'da maç için ülkeye geldiğini duyunca, onu görmek için Münih kentine gitti. Ozan, ünlü boksörün kaldığı otele gidip, hayranlarının arasında kucağında çocuklarıyla yardım istedi. Muhammed Ali, yanına çağırdığı anne ile çocuklarına Amerika'da tedavi sözü verdi.

ABD'DEN 2 PROFESÖR GÖNDERDİ

Gereken evrak hazırlanırken Nilgün hayatını kaybetti, Alman doktorlar da Camiz'in ABD'ye gitmesine gerek olmadığını, ameliyat edebileceklerini söyledi. Bunu öğrenen ünlü boksör Muhammed Ali, Almanya'da yapılan ameliyata ABD'li 2 profesör gönderdi. Ameliyat edilen Camiz, 32 yaşında Almanya'da öldü. Emel Hadduroğlu Ozan, oğlu Camiz'i de kaybedince İskenderun'a kesin dönüş yaptı.

"NUR İÇİNDE YAT"

Emel Hadduroğlu Ozan, ünlü boksörün ölüm haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. İskenderun'daki Hurmalı Dede Türbesi'ne giden Ozan, "Muhammed Ali büyük insan, güzel insan Allah seni cennete kavuştursun. Sen bana yardım ettin, elimden tuttun, bana kucak açtın. Bana yaşama gücü verdin. Yavrularıma ilham verdin. Nur içinde yat" diye dua etti.

Her zaman çocuklarına dua etmek için gittiği türbeye bu defa Muhammed Ali için geldiğini belirten yaşlı kadın, "Duyduğum günden beri hastayım. İki gün ayağa kalkamadım. Ağır geldi ölümü bana, ölecek insan değildi. Ama ecel gelmiş Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

"BEN DE BABAYIM, SANA YARDIM EDECEĞİM"

Emel Hadduroğlu Ozan, yardım istediği Muhammed Ali'yle görüşmek için verdiği mücadele ve sonrasında yaşadıklarını da şöyle anlattı:

"Yıl 1976'ydı Muhammed Ali'nin maçının olduğunu duyunca onu görmeye, konuşmaya gittim. Kendisi otelde pencereden görünüyordu. Kalabalığın arasından geçmek istiyordum bırakmadılar, ben de kendisine feryat ederek sesim duyurdum ve dikkatini çekmişim. Beni işaret ederek çağırdılar. Yanına gittik çocuklarımın hasta olduğunu ameliyat olmaları gerektiğini bunun için yardımını istedim. Bana, 'Ağlama. Ben de babayım, sana yardım edeceğim' dedi. Çocuklarıma sarıldı onları öptü, kucağına aldı. 'Üzülmeyin ben sizi götürüp tedavi edeceğim' dedi. Uçak biletlerini bekliyorduk o sıra Nilgün öldü. Oğlum Camiz için Amerika'ya götürüp tedavi ettirmek istedi. Almanya'daki doktorlar 'Biz burada tedavi ederiz' dediler. Bunun üzerine Muhammed Ali, profesörleri Almanya'ya gönderdi. Ameliyata 5 profesör girdi."

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...