İzlanda tarih yazdı!

İzlanda tarih yazdı!

SPOR Haberleri

İzlanda DÜnya Kupası'nda! İzlanda, Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nun son maçında Kosova'yı 2-0 yendi ve adını tarihinde ilk kez Dünya Kupası'na yazdırdı.

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nun son maçında İzlanda, taraftarı önünde son sıradaki Kosova ile karşı karşıya geldi. 90 dakika sonunda İzlanda, Kosova'yı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Bu galibiyetle birlikte grubu 22 puanla ilk sırada tamamlayan İzlanda, 2018 Dünya Kupası'na gitmeye hak kazandı. İzlanda'ya Kosova karşısında galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Gylfi Sigurdsson, 68. dakikada Johann Gudmundsson kaydetti.

İzlanda bu galibiyetle 20 puanlı Hırvatistan'ın önünde grubu lider olarak tamamladı. Kosova ise grup maçlarını 1 puanla son sırada bitirdi. 2010 yılında FIFA sıralamasında 112. olan İzlanda, 2016 Avrupa Şampiyonası'ndan sonra, 2018 Dünya Kupası'na da katılma hakkı kazanmış oldu.

HIRVATİSTAN PLAY-OFFLARDA

Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda Hırvatistan son maçta Ukrayna ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Hırvatistan, büyük çekişmeye sahne olan maçta Ukrayna'yı 2-0 yendi ve Dünya Kupası'na katılabilmek için play-off oynama hakkı elde etti.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...