Apple hack saldırısını doğruladı!

Apple hack saldırısını doğruladı!

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın uygulama mağazası AppStore zararlı yazılım saldırısına uğradı.

Apple'daki güvenlik açığı, aralarında "Palo Alto Networks" isimli şirketin de bulunduğu güvenlik uzmanları tarafından ortaya çıkarıldı. ABD merkezli ABC News'a bir açıklamada bulunan Apple sözcüsü, uygulama geliştiricilerine çalışmaları için sağladıkları sistemin sahte bir versiyonu olduğunu doğruladı. 
HACKER'LAR SİSTEMİ NASIL MANÜPİLE ETTİ? 
İddiaya göre, Çinli bazı yazılımcılar, Apple uygulamalarını geliştirmekte kullanılan "Xcode" isimli geliştirme ortamını (IDE), kaynağından indirmek yerine Çin'deki bir adrese yöneldiler. 
Yazılımcılar, Xcode'u Apple.com'dan indirmeyip Çin'in önde gelen internet şirketlerinden Baidu'nun bulut ağına kaydedilen bir sürümünü yüklediler. Bu sistemle şekillendirilen iOS uygulamaları da otomatik olarak söz konusu zararlı yazılıma ev sahipliği yapıyor ve bu sistem sayesinde hacker'lar kullanıcı bilgilerine ulaşabiliyor.
APPLE ZARARLI UYGULAMALARI SİLDİ 
Güvenlik uzmanlarına göre zararlı kod bulaşan uygulamalar kullanıcıların şifreleri dahil kişisel verilerini ele geçirebiliyor. Apple, zararlı yazılım bulaşan uygulamaların AppStore'dan kaldırıldığını açıkladı. Baidu ise manipüle edilmiş geliştirme ortamı Xcode'u sildiğini duyurdu. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...