HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Twitter'da DM'den gelen sahte mesaja dikkat

Kaynak:
Twitter'da DM'den gelen sahte mesaja dikkat

TEKNOLOJİ Haberleri  / 

Twitter hesaplarına DM yoluyla gelen virüslü mesajlar kullanıcılara Twitter'dan gelmiş edasıyla hesapların şifrelerini ele geçirmeye çalışıyor.

Twitter'da son günlerde hızla yayılan bir mesaj kullanıcıları canından bezdirdi. DM yoluyla Twitter hesaplarına gönderilen ve kendine 'Security Turkey' adını veren sahte hesaplardan kullanıcıya gelen mesaj ise şöyle:


"Hesabın Twitter'a ait olmayan bir internet sitesi veya hizmeti tarafından ele geçirilmiş olabilir. Şimdilik hesabını güvenli tutabilmek amacıyla kilitledik. Size özel oluşturulan bağlantıdan yeniden giriş yaparak hesabını güvene almalısın."


Twitter'da DM'den gelen sahte mesaja dikkat

Elbette mesajı gönderen de mesajın kendisi de sahte olduğundan hiçbir şekilde verilen bağlantı adresine tıklamamak ve söz konusu mesajı hemen silmek gerekiyor.


SAHTE MESAJLAR BİRBİRİNE BENZİYOR


Twitter'dan gelmiş gibi görünen bu sahte mesajların ortak özelliği hesabınızın tehlikede olduğunu söylemeleri ve sizi mutlaka bitly veya uzantılı kısaltılmış linkler aracılığıyla olası virüslerin bulunduğu adreslere tıklatmak. 


TWITTER BÖYLE BİR UYARIDA BULUNMAZ


Twitter, sakıncalı gördüğü durumlarda kullanıcılara DM yoluyla değil mail yoluyla ulaşmayı tercih ediyor ve hiçbir şekilde mail adresinde herhangi bir link paylaşmıyor.


Sahte hesaplardan birinden de daha önce bu şekilde mesaj gelmiş ve yine bu sayfada okuyucularımızı uyarmıştık:


Twitter'da DM'den gelen sahte mesaja dikkat


TEKNOLOJİ
Kaynak:
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...