Sony, Betamax'i bitirme kararı aldı

Sony, Betamax'i bitirme kararı aldı

TEKNOLOJİ Haberleri

Günümüzde Blu-Ray ve MKV formatlarında film keyfi giderek yaygınlaşırken DVD formatının artık güncelliğini kaybetmeye başladığını söyleyebiliriz.

4K çözünürlüklü televizyonların satışa sunulduğu ve ötesinin de tartışılmaya başlandığı şu günlerde, Sony'den yıllar öncesinin teknolojilerinden olan Betamax hakkında bir açıklama geldi.


Betamax, bir video kaset formatı. Zamanında birçoğunuzun evinde video oynatıcıları vardı ve hala vardır belki de (Örneğin, benim bir VHS oynatıcım ve kasetlerim var hala). 1975'te piyasaya sürülen ve o andan itibaren video kaset format savaşlarının içinde yer alan Betamax, artık yolun sonuna geldi.


Sony, 40 yıl sonra, Betamax kasetlerinin satışlarını durduracağını açıkladı. Sony'nin bu kasetleri şu an Japonya'da satılıyor. Hatta Almanya ve İspanya gibi ülkelerde de farklı formatlarda olmak üzere video kaset satışları devam ediyor. Ama artık yolun sonu göründü. Muhtemelen önümüzdeki mart ayından itibaren bu formata resmi olarak sonsuza kadar veda edeceğiz.


Kaynak: TeknoKulis

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...