App Store ve Google Play'de bir süredir dolaşan bir uygulamanın Instagram parolanızı sizin izniniz olmadan internet üzerinden gönderdiği ortaya çıktı. Buradan çıkan sonuç, uygulama mağazalarında gördüğümüz her uygulamanın güvenli olmayabileceği.


Profilinizdeki aktiviteyi gösterdiğini iddia eden üçüncü parti Instagram istemcisi "Who Viewed Your Profile -- InstaAgent" üzerinde yapılan incelemeler, uygulamanın kullanıcı adınızı ve parolanızı instagram.zunamedia.com adlı, gerçek Instagram'la ilgisi olmayan bir adrese gönderdiğini ortaya çıkardı. Uygulamanın bunu herhangi bir şifreleme kullanmadan yaptığı, yani kullanıcı adınızın ve parolanızın, ağ trafiğiniz üzerinde inceleme yapacak herhangi biri tarafından görüntülenebileceği söyleniyor.


Bununla da kalmayan uygulama, Instagram hesabınızda sizin haberiniz olmadan fotoğraflar paylaşabiliyor. Yarım milyon indirmeyi geçen uygulama, şu an itibariyle Apple ve Google'ın uygulama mağazalarından kaldırılmış görünüyor. Eğer bu uygulamayı veya buna benzer bir uygulamayı yakın zamanda yüklediyseniz ve kullandıysanız, onu kaldırıp parolanızı değiştirmenizde fayda var. Aynı parolayı kullandığınız diğer tüm hizmetlerdeki parolalarınızı da değiştirmenizi tavsiye ediyoruz.