Efsane telefonun yeni modeli çıktı, işte özellikleri

Düzenleyen:
Efsane telefonun yeni modeli çıktı, işte özellikleri

TEKNOLOJİ Haberleri

Huawei P9 Leica kamera teknolojili çift kamera sensörü ile dikkat çekiyor. 12 megapiksel arka yüz kameraya sahip olan cihaz ön yüzünde ise 8 MP dahili kamera var.

Huawei P9'un en dikkat çeken özelliklerinden biri hiç tartışmasız Leica kamera teknolojili çift kamera sensörü. 12 megapiksel arka yüz kameraya sahip olan Huawei P9'un ön yüzünde ise 8 MP dahili kamera bulunuyor. Arka kamerasında RGB ve Monochrome sensörleri beraber yer alırken, yüksek çözünürlükte görüntüler elde edebilmek mümkün hale geliyor.

ÇOK HIZLI CİHAZ

2.5 GHz hızında çalışan HiSilicon Kirin 955 işlemciden güç alan Huawei P9'da grafik birimi olarak da Mali-T880 MP4 kullanılmış. 3 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı bellek modeliyle gelen cihazın ekranı ise 5.2 inç büyüklüğünde.

ŞARJ ÖMRÜ BİR GÜNÜ RAHAT ÇIKARIYOR

3000 mAh tipi bataryasıyla tam dolum sonrası kullanımda bir günü rahatlıkta devirebilen cihazda güvenlik de bir adım öteye taşınmış durumda. 4'üncü seviye parmak izi okuyucu sayesinde kullanıcılar parmak izleriyle telefonlarını daha güvende kullanabilecek.

SİZE EN YAKIN WiFi NOKTASINI GÖSTERİYOR

Akıllı WiFi özelliğiyle de dikkat çeken cihaz bağlantı noktalarının size olan mesafesini gösterebiliyor. Böylece size daha yakın olan bağlantıyı bulup daha hızlı bir şekilde internete girebilmek mümkün oluyor.

32 GB depolama hafızası dışında Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile birlikte gelen Huawei P9'un çıkış tarihi 16 Nisan olarak belirlenirken, 6 farklı renkli modeli bulunan cihazın Haziran ayı içinde Türkiye'de kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

HUAWEI P9'UN FİYATI

Huawei P9, 2.399 TL'lik fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

Huawei Türkiye Tüketici Elektroniği İş Birimi Pazarlama Direktörü Cem Sezer, Leica işbirliğiyle geliştirilen P9'un Türkiye pazarına sunulması ile ilgili olarak şunları söyledi:

"Huawei olarak, akıllı telefon pazarındaki yükselişimize devam ediyoruz. Huawei'nin iletişim teknolojileri alanındaki tecrübeleri ve fotoğraf dünyasının ikonik markalarından Leica'nın bilgi birikimi bir araya gelince ortaya akıllı telefon fotoğrafçılığına yepyeni bir soluk getiren P9 çıktı. İki markanın uzun soluklu işbirliğinin ilk meyvesi, yeni amiral gemimiz P9'u Türk tüketicisinin beğenisine sunmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Mobil fotoğrafçılık kavramının hayatımıza girmesi ve sosyal medyanın hızlı yükselişiyle birlikte akıllı telefon üreticileri bir öncekine göre daha iyi görüntüleme teknolojilerini kullanıcılarla buluşturmak durumunda."

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...