Dünya Türkiye’yi tıkladı

Düzenleyen:
Dünya Türkiye’yi tıkladı

TEKNOLOJİ Haberleri

Püskürtülen darbe girişimi sonrasında Türkiye’deki gelişmeleri vatandaşlarla birlikte tüm dünya takip etti. Kalkışmanın yaşandığı 15 Temmuz gecesi Türkiye Google arama sıralamasında üst sıralarda yer aldı.

Sinem Erciyas ANKARA

Olayın yaşandığı ilk anlarda Ankara semalarında  dolaşan jetler sebebiyle neler olduğunu anlamaya çalışan vatandaşlar “F16 uçak”, “F16 hızı”, “Ankara F16”, “F16 sesi” kelimelerini aradı. Türkiye genelinde en çok aramalar ise “son dakika darbe”, “darbe” ve “darbe girişimi” şeklinde oldu. Darbenin ne demek olduğunu bilmeyenler de aramalara dahil olarak “Darbe nedir” ve “darbe ne demek” kelimelerini sorguladı. Daha sonrasında ise haber kanallarının siteleri ve “Genelkurmay” arandı.
Türkiye bir çok ülkede de yakından takip edildi. Dünya genelinde Türkiye’deki son dakika gelişmelerini yakından takip etmek isteyen ülkelerin başında kardeş ülke Azerbaycan ile yavru vatan Kıbrıs geldi. Türk vatandaşlarının yoğun olarak ikamet ettiği Almanya, Avusturya, İsviçre gibi Avrupa ülkelerinde de yoğun olarak Türkiye ve darbe arandı. Komşularımız arasında ise arama motorunda darbe ile ilgili en fazla arama yapan Bulgaristan oldu.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...