Türk 'bor' teknolojisi dünyaya açılıyor

Düzenleyen:
Türk 'bor' teknolojisi dünyaya açılıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Dünya bor madeni rezervinin yüzde 79 unu barındıran ülkemizin, geleceği çok parlak görünüyor. Otomotiv sektörünün lokomotifi olan AUTOMECANICA FUARI İstanbul'da TÜYAP Fuar Merkezinde dünya devlerini ağırlıyor.

Avrupa ve ABD merkezli firmaların yanında Uzakdoğu'dan da yüzlerce firma fuara katılım sağladı. Türk firmalarının da yoğun olarak katıldığı fuarda Türk Bor madenlerinden elde edilen ürünler büyük ilgi gördü.

FHM Nanoteknoloji Bor Akademisi de fuara yüzde 100 milli ürün olan yakıt tasarrufu ve performans artırıcı ürün olan Bor Vigor ürünü ile katıldı. Bor vigor ürünlerine yoğun ilgi gösteren yabancılar distribütörlük almak için sıraya girdi. Türk teknolojisi ile bütün motorlu taşıtlar hem yüzde 20'ye kadar yakıt tasarrufu sağlayacak, hem de motor ömrünü 2 katına çıkaracak. Ayrıca yüzde 15 egzoz emisyon oranını düşürerek çevreye katkı sağlayacaklar.

FHM Nanoteknojisi Bor Akademisi Genel Müdürü Mehmet Can Arvas yaptığı açıklamada, ''Türkiye büyüyen ve gelişen bir ülkedir. Bizler de nanoteknoloji ile ürettiğimiz Bor Vigor markamızı dünya pazarına açtık. Zaten ABD başta olmak üzere bir çok ülkeye ihracatımız mevcut ama bu potansiyeli yükseltmek ve bir dünya markası olma yönünde ilerliyoruz. Mekanizmanın motorlu taşıtlarda kullanıldığı takdirde hem ekonomiye hem de çevreye büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz.''  dedi.

Türkiye iç pazarından da çok sayıda ziyaretçinin geldiğini belirten Arvas piyasadaki taklit ve sahte ürünlerden sıkıntı çektiklerini belirterek ''Ne yazık ki ülkemizde taklit ve sahte ürünler çok olduğu için özellikle Türk kullanıcıların dikkatli olmasını ve piyasada rastladıkları ve bizim adımızı kullanan oluşumlara karşı kutu üzerinde özelikle 'Bor Vigor' yazısı ve 'Mehmet Can Arvas güvencesi' yazısına dikkat etmelerini öneriyoruz.'' dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...