HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Sadece 3 kişide var: Dünyanın en pahalı otomobilinin ikincisi geliyor

Düzenleyen: /
Sadece 3 kişide var: Dünyanın en pahalı otomobilinin ikincisi geliyor
Ortomobil, Haber

TEKNOLOJİ Haberleri

İngiliz lüks otomobil devi Rolls-Royca 'Dünyanın en pahalı otomobili' Boat Tail’in ikincisinin geliş tarihini duyurdu. Her biri kişiye özel üretilen araçtan dünyada sadece 3 tane var.

İngiliz lüks araç üretici olan Rolls-Royce ‘Dünyanın en pahalı otomobili’ olan 28 milyon dolarlık özel üretim  Boat Tail’in geliş tarihini duyurdu. Sadece 3 tane olan Boat Tail modelin biri İtalya’daki Como Gölü kıyısında düzenlenecek olan 2022 Villa d'Este etkinliğinde sergilenecek. İtalya’da düzenlenecek olan gösterişli etkinlik, 20-22 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Üç tane üretilecek olan otomobillerin birbirinden çok farklı olmasa da ufak farklıları olacağı bekleniyor. Kişiye özel üretilen araçlar oldukları için otomobillerine istenen özelliklere göre daha yüksek fiyatlara da yeni modeller çıkabilir.

DÜNYANIN EN PAHALI OTOMOBİLİ UNVANINA SAHİP

Rolls-Royce’un özel üretim departmanı tarafından tasarlanan Boat Tail’in ilk versiyonu ‘dünyanın en pahalı otomobili’ unvanına sahip. Sahibine özel olarak tasarlanan araç, 20 milyon Sterlinllik (Yaklaşık 28 milyon dolar) fiyatıyla, 2019 yılında 11.5 milyon sterline satılan Bugatti'nin La Voiture Noir modelini geride bırakmıştı. Rolls-Royce Boat Tail'ın arka tarafında bir sofra takımı, içecekler için buzdolabı, döner kokteyl masaları, açılır sandalyeler ve güneş şemsiyesi bulunuyor.

SADECE 3 KİŞİDE VAR

İlk versiyon Boat Tail’in ön konsolunda konumlandırılan saat için İsviçre’nin en köklü üreticilerinde BOVET 1822 ile çalışılmış. Biri kol diğeri araç için iki adet saatin ön panale entegre edilmesinin 3.5 yıl sürdüğü belirtiliyor. 5.800 metre uzunluğunda üstü açılabilir bir Coupe otomobil olan Boat Tail'in mimarisi Phantom'a ait. Otomobilin kaputunun altında ise 6,75 litrelik çift turbolu V12 motor, 563 beygirlik bir güç üretiyor. 3 aracın kimler tarafından sipariş edildiği ise henüz açıklanmadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...