Yerli ve ileri teknolojiler TEKNOFEST’te görücüye çıkıyor

Yerli ve ileri teknolojiler TEKNOFEST’te görücüye çıkıyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Samsun’da 30 Ağustos-4 Eylül tarihlerinde yapılacak TEKNOFEST için geri sayım başladı.

TEKNOFEST kapsamında bu yıl yerli ve ileri teknoloji ürünler görücüye çıkacak. Bunlardan biri de Tesla ve SpaceX’in Üst Yöneticisi Elon Musk ile hayatımıza giren hyperloop teknolojisi. TÜBİTAK Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü (RUTE) Müdürü Mehmet Ali Çimen, üniversite öğrencileri tarafından geliştirilen hyperloop sistemlerinin TEKNOFEST’te yarışacağını belirterek “Hyperloop teknolojisi, yeryüzünde ses üstü hıza çıkabilecek bir ulaşım modu. Bu, tüm ulaşım sektörünü yıkıcı bir şekilde değiştirebilecek bir teknoloji. Örneğin, Amsterdam’a 1 günlük kara yolculuğu varken bunu 2-3 saat mertebesine indirebilecek. Türkiye’yi hyperloop teknolojisinde lider ülke konumuna sokmak istiyoruz” diye konuştu.

Yerli ve ileri teknolojiler TEKNOFEST’te görücüye çıkıyor

Yarışmaya katılan Hyperloop United Takımı’nın lideri Kadir Has Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Furkan Kayaalp de hyperloop tek nolojisi ile Ankara-İstanbul arasının 17 dakikaya kadar düşeceğini söyledi. Şu anda emekleme aşamasındaki teknolojinin 15-20 yıl sonra hayatımıza girmesini bekleniyor. TEKNOFEST’te yerli elektrikli otobüsler de yollara çıkacak. ASELSAN ve TEMSAN tarafından üretilen otobüsler  15 dakikalık şarjla 80 km yol gidiyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir “Türkiye’de ilk kez yerli ultra şarj sistemine sahip lityum pilli elektrikli otobüsler Samsun’da kullanılacak” diye konuştu.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...