Amerikan Forbes dergisinden Bayraktar TB3 analizi: Düşman gemileri için büyük tehdit

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Amerikan Forbes dergisinden Bayraktar TB3 analizi: Düşman gemileri için büyük tehdit

TEKNOLOJİ Haberleri

Türk savunma sanayisi tüm dünyanın dikkatini çekiyor. Özellikle Ukrayna savaşında kullanılmasıyla yeteneklerini kanıtlayan Bayraktar SİHA’larına ilerleyen yıllarda bir yenisi daha eklenecek ve ABD’nin saygın dergilerinden Forbes’in da radarında…

Türkiye’nin insansız hava araçlarından Bayraktar TB3 SİHA özellikleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. ABD’nin saygın yayın organlarından Forbes'te yer alan bir haberde, "TB3, TB2 ile aynı mühimmatı kullanabilir ve Türkiye kıyılarından uzaktaki düşman gemilerini tehdit edebilir veya diğer ülkelerdeki kara tabanlı askeri operasyonları desteklemek için çalışabilir." ifadelerine yer verildi.

Daha önce Bayraktar TB2 analizleriyle gündeme gelen Forbes, yeni bir makalede ise Bayraktar TB3’e odaklandı. Söz konusu makalede, “Bayraktar TB2 İHA son yıllarda çeşitli çatışmalarda kendini kanıtladıktan sonra, Baykar Savunma şimdi TB3'ü geliştiriyor. TB3, katlanabilir kanatları haricinde TB2 ile neredeyse aynı görünüyor. Ayrıca Beyond Visual Line of Sight (BVLOS) uçuş yeteneğine de sahip olacak."

'BAYRAKTAR TB3 DÜŞMAN GEMİLERİNİ TEHDİT EDEBİLİR'

Analizin devamında ise Bayraktar TB3'ün TCG Anadolu'da kullanımından bahsedildi: "TB3, Türkiye'nin yaklaşmakta olan amiral gemisi TCG Anadolu (L-400) adını taşıyan bir amfibi savaş gemisi ve ihracat için geliştiriliyor. Baykar, Japonya'nın Izumo sınıfı savaş gemileri için de ‘çok uygun’ olacağını bildirmişti. TB3'ün katlanır kanatları sayesinde Anadolu (TCG Anadolu) 30 ila 50 SİHA taşıyabilecek.

Altı sabit nokta ile bu TB3'lerin her biri, TB2'nin taşıyabileceği çeşitli mühimmatları taşıyabilir ve ateşleyebilir. Türkiye kıyılarından uzaktaki düşman gemilerini tehdit edebilir veya uzak ülkelerdeki kara operasyonlarını destekleyebilir.

Bu kadar kısa bir pistte kalkış ve iniş yapmak üzere tasarlanmış olması, TB3'ü diğer İHA’lardan çok daha kolay alınabilir ve dolayısıyla çeşitli görevler için daha fazla yeniden kullanılabilir kılıyor. Ne de olsa bir dronun gemi güvertesine inmesi, bir drone'u denizden çıkarmak zorunda kalmaktan çok daha kolay.

'MUADİLLERİNDEN DAHA AVANTAJLI'

TB3'ün ihracat potansiyeli de önemli olabilir, çünkü tek yönlü sözde intihar saldırıları yerine tekrarlanan kullanım için tasarlanmış türünün ilk deniz uçağıdır. Aynı zamanda, operatörünün TB2 gibi yüksek yıpranma oranlarını ekonomik bir şekilde sürdürebilmesi için yeterince ucuzdur.

Daha fazla ülke donanmaları için silahlı insansız hava araçları aradıkça, bu benzersiz yetenekler sayesinde TB3 popüler bir seçim haline gelebilir.”

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Bayraktar TB3 SİHA, TUSAŞ Motor Sanayi tarafından üretilen 172 beygir gücündeki, TB2'den yüzde 61 daha güçlü olan yerli TEI-PD170 Turbodizel Havacılık Motoru kullanacak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...