O kadar da 'akıllı' değilmiş... iPhone 14 Pro lunapark trenindeyken polise 'araba kazası' uyarısı gönderdi

Düzenleyen:
- Güncelleme:
iPhone 14 serisinde kaza algılama özelliği bulunuyor

TEKNOLOJİ Haberleri

Apple'ın 7 Eylül Çarşamba günü tanıttıktan bir süre sonra piyasaya sürdüğü iPhone 14 telefonlarda bulunan kaza algılama özelliği yeni bir haberle gündemde. iPhone 14 Pro model bir telefon, kullanıcısı lunapark trenindeyken polise feci araba kazası uyarısı gönderdi.

ABD’nin Ohio eyaletinde diş hekimi Sara White (39), ailesiyle birlikte Cincinnati’deki Kings Island eğlence parkında meşhur lunapark trenine bindi. Kadın, 30 metre yükseğe kaldırılıp 80 km hızla hareket ederken çantasında daha iki gün önce satın aldığı iPhone 14 Pro telefonunda bulunan kaza algılama sensörü devreye girdi.

Telefon, lunapark trenindeki ani hızlanma ve sert frenlerden dolayı hemen ABD'nin acil yardım hattı 911’i aradı ve “Bu telefonun sahibi ciddi bir araba kazası geçirdi ve telefonlara cevap veremez durumdadır” uyarısını gönderdi. İki dakika süren uzun aramada bu mesaj yedi kere tekrarlandı. Arka fondan çığlık sesleri de gelmesi üzerine hemen olay yerine polis gönderildi.

IPHONE 14 'YANLIŞ ANLADI'

Polisin gelmesiyle olayın aslı anlaşıldı. White, kendisinde herhangi bir problem olmadığını, iyi olduğunu bildirdi.

Bu arada, bu acil yardım uyarısı ilk de değildi. Polisler, bu son olayın, yeni iPhone 14 modellerinin eylül ayında satışa çıkmasından bu yana Kings Island eğlence parkından yapılan altıncı yanlış uyarı olduğunu açıkladı. Warren County acil servis müdürü Melissa Bour, “Aramalar konusunda çok dikkatliyiz, hiçbir aramayı kontrolsüz bırakmayız. Acil olmayan aramalara alışığız ama bu tür olaylar elemanlarımızı gereksiz yere çok yoruyor” dedi.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...