'Uzaylılar' ABD'nin gündeminde: Pentagon yetkilisi Ortadoğu'da gördükleri UFO'yu anlattı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
'Uzaylılar' ABD'nin gündeminde: Pentagon yetkilisi Ortadoğu'da gördükleri UFO'yu anlattı

TEKNOLOJİ Haberleri

ABD'de gündemin önemli maddelerinden biri de UFO. 'Tanımlanamayan uçan nesneler' anlamına gelen UFO'lar son dönemde Amerikan ordusu tarafından gündeme getiriliyor. Son olarak, bir askeri araçtan çekilen görüntüler kamuoyuna sunuldu.

Popüler kültür, uzaylılara ait olduğunu düşündükleri şeyleri 'tanımlanamayan uçan nesneler' (UFO'lar) olarak tanımlamakta. Ancak Pentagon kısa bir süre önce, UFO'ları 'açıklanamayan anormal olaylar' (UAP) olarak adlandırmaya başladı ve bu tür karşılaşmaları yasal olarak izleme rolünü üstlenen Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi'ni (AARO) kurdu.

Vice'ın haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı'ndaki (Pentagon) bir yetkili, Çarşamba günü ABD Kongresi'ne yaptığı açıklamada UFO'lara ilişkin önemli bir iddiada bulundu. Geçtiğimiz yıl bildirilen bir olayda, rutin bir görevde uçan bir MQ-9 Reaper insansız hava aracının 'metalik bir küre' gözlemlediğini ileri sürdü. 

https://twitter.com/dave_brown24/status/1648720343819853825

'METALİK, YARI SAYDAM'

Senato Silahlı Hizmetler Komitesi'nin bir alt kurulunun karşısına çıkan AARO direktörü Sean M. Kirkpatrick, UFO'ların nasıl göründüğünü anlattı. Kongre'de konuşan yetkili, "Yaptığımız şey, en sık bildirilen UAP özelliklerini, çoğunlukla yaklaşık 1 ila 4 metre genişliğindeki bu alanlara indirgemek oldu. Gümüş, yarı saydam, metalik. Havada 3 ila 9 bin metre yükseklikte seyrediyor ve genellikle hiç termal egzoz izi algılanmıyor." dedi. 

Söz konusu açıklama büyük önem taşıyor. Çünkü daha önce duyurulan UFO gözlemleri insanlı uçaklardan gelmişti. Ancak yeni görüntüler askeri bir insansız hava aracından çekildi. Gizemli cismin Ortadoğu'da tam olarak hangi bölgede gözlemlendiğine ilişkin bir açıklama yer almadı. 

İNSANLIĞIN NEREDEYSE ULAŞAMAYACAĞI HIZDA

Kirkpatrick, UFO olduğunu tahmin ettikleri metalik cismin kökenine ilişkin bir yorum yapmadı ancak cismin, insanlığın neredeyse ulaşamayacağı kadar hızlı hareket ettiğini ve sıradışı bir teknolojiye sahip olduğunu belirtti.

Bu arada, Kickpatrick, şu anda inceledikleri UAP (UFO da denilebilir) sayısının 650 olduğunu söyledi. 12 Ocak’ta ABD makamlarının yayımladığı bir raporda ise bu sayı 510'du.

2017'de dünya gündemine bomba gibi düşen bir New York Times haberinin ardından Pentagon, potansiyel UFO karşılaşmaları konusunda daha şeffaf olma kararı aldı ve halka açık raporlar yayınlamaya başladı. Haberde ise, ABD hükümetinin ve Savunma Bakanlığı'nın on yıllardır UFO'ları takip ettiği ve birçok belgeye sahip olduğu ileri sürülüyordu. 

(Vice)

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...