SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı!

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:
SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı!

Teknoloji Haberleri  / Türkiye Gazetesi

ABD'li uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, başarısızlıkla sonuçlanan 2 denemenin ardından 2,4 milyar dolar değerindeki Starship roketini yörüngeye fırlattı. Roket bu defa yörüngeye ulaştı fakat Hint Okyanusu'na planlanan inişinden önce kayboldu.

SpaceX şirketinin Starship roketi 2 başarısız girişimin ardından firmanın Teksas'taki "Starbase" alanından başarılı bir şekilde fırlatıldı. Şimdiye kadar yapılmış en güçlü roket olan Starship yörüngeye ulaştı. Geminin yörüngeye ulaşmasıyla birlikte bu, bir Starship'in ulaştığı en uzak nokta oldu.

SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı! - 1. Resim

PARÇALARININ KULLANILMASI BEKLENİYORDU, KAYBOLDU!

Ancak parçaları yeniden kullanılmak üzere Hint Okyanusu'na inmesi planlanan roket, inişten önce kayboldu.

SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı! - 2. Resim

STARSHİP İLE İLETİŞİM KESİLDİ

SpaceX, test uçuşunun sonunda atmosfere yeniden giriş sırasında Starship roketi ile iletişimin kaybedildiğini raporladı. SpaceX üçüncü test uçuşunun sonunda Starship'in kaybolduğunu doğruladı.

SpaceX'in Starship roketi ilk kez yörüngeye ulaştı! - 3. Resim

ÖNCEKİ DENEMELER

Daha önceki test uçuşlarının ilkinde roket fırlatıldıktan kısa bir süre sonra havada infilak etmiş, ikinci uçuşta ise infilak etmeden önce ayrılma aşamasına kadar ilerlemişti.

Düzenleyen:  - Teknoloji
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...